Ez a ventillátor jó lenne egy FPS Hexa tápba?
Tehát ami nem TC vagy PWM vagyis nincs fordulatszám szabályozás benne
A pro változat ból is van ilyen és az nagyobb fordulatu 1500 de hangosabb is kicsit
viszont aból is van fordulat szanájzós (tc, pwm) is
Pro sem jó mert kisebb a légszálítása mint sima Arctic F12 nek
ez ipon on is van hogy néztem és árban se drága
Igen olvastam a fentebb említettnél hogy van benne hőszenzor. ez nem jó mivel a ventillátor lent van (ugye fizika) tehát a hő biztosan nem ebbe az irányba fog távozni.
a másik gond hogy tudtommal aktív PFC-s a táp tehát elvileg egy sima 2-tűs ventillátor kéne nem?
tehát a lentebb említett Zalman jó lenne?
De lehet az a legjobb megoldás ha nézk itthon valami szar tápot és abból rakom át a ventillátort :D
érdekes módon azokban még működnek rendesen
és ha aktív PFC van a tápban akkor nem mindegy mekkora a légszállítása a ventillátornak? úgyis a táp vezérli a fordulatot
vagy most akkor hogy is van ez mert az előbbiből nem sokat értettem
A hőszenzor az alkatrészek hőfokát méri, nem a levegőét.
A ventilátor eleve fúj, nem szív, így tökmind1, hol a szenzor, még ha a levegő hőfokát mérni, akkor is.
A PFC egy elektromos hatásfoknövelő rendszer, ami azért felel, hogy minél kisebb legyen a hőtermelődés, nincs köze a ventihez. A tápok nagy része 2 tűs ventivel van szerelve, mert így a legegyszerűbb vezérelni. Tökmind1, hány tűs a venti, a + és - mindig egymás mellett van, rá tudod dugni 2 tűre is. Ha nem fér, akkor levágod a felesleget, vagy elvágod a vezetéket és a volt venti csatlakozóját kötöd rá, a maradék 1 vezeték szabadon marad, az csak egy mérőág, felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!