Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a ventillátor jó lenne egy...

Ez a ventillátor jó lenne egy FPS Hexa tápba?

Figyelt kérdés
[link]

2013. febr. 13. 08:55
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
vagy egy ilyen? [link]
2013. febr. 13. 09:09
 2/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

Légszálítás is fontos sajnos :S

2013. febr. 13. 09:17
 3/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

Tehát ami nem TC vagy PWM vagyis nincs fordulatszám szabályozás benne

A pro változat ból is van ilyen és az nagyobb fordulatu 1500 de hangosabb is kicsit

viszont aból is van fordulat szanájzós (tc, pwm) is

2013. febr. 13. 09:24
 4/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Pro sem jó mert kisebb a légszálítása mint sima Arctic F12 nek

ez ipon on is van hogy néztem és árban se drága

2013. febr. 13. 09:36
 5/13 anonim ***** válasza:
A légszállítás a tápok esetében túl van méretezve elég keményen. Én a 450es chieftec tápomba raktam egy 1000 rpmes gelid hydrocsapágyas ventit és sosem melegszik túl. A vezérlés nem nagy dolog tápnál, mert a legtöbb feszültségváltoztatással vezérel, és csak két tüske van, + és -. Rádugod a ventit és vezérelni fogja, függetlenül a pwmtől. Ha pwm-es, rádughatod az alaplapra is és vezérelheted saját magad programmal, így halkan tudod tartani. A légszállítással nem lesz probléma, a hűtő felület jócskán túl van méretezve, és ha netán túlmelegedne, van benne hőkioldó is.
2013. febr. 13. 10:32
 6/13 A kérdező kommentje:

Igen olvastam a fentebb említettnél hogy van benne hőszenzor. ez nem jó mivel a ventillátor lent van (ugye fizika) tehát a hő biztosan nem ebbe az irányba fog távozni.

a másik gond hogy tudtommal aktív PFC-s a táp tehát elvileg egy sima 2-tűs ventillátor kéne nem?

tehát a lentebb említett Zalman jó lenne?

2013. febr. 13. 10:32
 7/13 A kérdező kommentje:

De lehet az a legjobb megoldás ha nézk itthon valami szar tápot és abból rakom át a ventillátort :D

érdekes módon azokban még működnek rendesen

2013. febr. 13. 10:37
 8/13 A kérdező kommentje:

és ha aktív PFC van a tápban akkor nem mindegy mekkora a légszállítása a ventillátornak? úgyis a táp vezérli a fordulatot

vagy most akkor hogy is van ez mert az előbbiből nem sokat értettem

2013. febr. 13. 10:39
 9/13 anonim ***** válasza:

A hőszenzor az alkatrészek hőfokát méri, nem a levegőét.

A ventilátor eleve fúj, nem szív, így tökmind1, hol a szenzor, még ha a levegő hőfokát mérni, akkor is.

A PFC egy elektromos hatásfoknövelő rendszer, ami azért felel, hogy minél kisebb legyen a hőtermelődés, nincs köze a ventihez. A tápok nagy része 2 tűs ventivel van szerelve, mert így a legegyszerűbb vezérelni. Tökmind1, hány tűs a venti, a + és - mindig egymás mellett van, rá tudod dugni 2 tűre is. Ha nem fér, akkor levágod a felesleget, vagy elvágod a vezetéket és a volt venti csatlakozóját kötöd rá, a maradék 1 vezeték szabadon marad, az csak egy mérőág, felesleges.

2013. febr. 13. 10:42
 10/13 A kérdező kommentje:
Hehe ez a rövidítés kicsit félreérthető én Power Fan Controll-ra gondoltam :D
2013. febr. 13. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!