Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi okozhatja hogy a pc-m...

Mi okozhatja hogy a pc-m tápegysége, a modem illetve a háló kártya viharban gallyra megy? Hogy keletkezik túláram?

Figyelt kérdés
Egyik esetben sem voltam otthon
2009. szept. 6. 18:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Bakapcsolva hagytad, légvezetékes hálózat esetében ez életveszééyes, elég, ha belevág a villanyoszlopba a villám. Vagy valami zárlatos lesz. A viharban MINDENT ki kell kapcsolni, kihúzni a konnektorból is. Ha nagyon tombol, villanyóra automatát is érdemes lecsapni, mert ha szakad a kábel, akkor rövidzárlat miatt füstölhet, a tető is kigyulladhat.
2009. szept. 6. 18:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Valószínű, hogy nálad villámláskor túlfestültség keletkezett vagy a 230V-os hálózaton keresztül vagy az internet bejövő kábelén keresztül (vagy egyszerre mindkettőn) és ez a nagyon rövid ideig tartó feszültség impulzus végzett a cuccokkal.

Túlfeszültség akkor keletkezik ha willámcsapás éri a 230V-os hálózatot, de akkor is ha nem közvetlenül csap bele hanem a közelben valahova, és az indukció következtében kerül túlfeszültség a kábelekre.

2009. szept. 6. 18:28
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem ,köszönöm válaszodat ,csak éppen nem, voltam egyik esetbe se otthon,de az még mindig nem világos hogy miért keletkezik túlfeszültség?Mert ha közvetlen villámcsapás minden leégetne egy tallóra nem ?
2009. szept. 6. 18:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Ja,ja -igen így már értem ,tehát nem kötelező belevágni a 230V-ba elég ha mellé vág....Köszönöm válaszaitokat!
2009. szept. 6. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!