P4-es alaplapnál mi ez az alkatrész? Ha nincs az alaplapon, az baj?
kép: [link]
A nagy türkiz kockára gondolok (chaintech) a képen. Szóval ez az egyik tartónál kilazult, kivehetem a gépből? Egyáltalán mi az? Ha kiveszem, milyen hátránya lesz a gépnek? Lassabb lesz?
Az a chipset északi hídjának hűtőbordája.
Azért van ott, hogy az alatta lévő chip ne melegedjen túl, mert akkor minimum lefagy, maximum leég.
az az északi hídon levő hűtőborda.ha leveszed értelem szerűen nem fogja a chipet hűteni, szóval ha leveszed kampec az alaplapnak.
pótold a rögzitőjét !ha leszedted a bordát a helyéről akkor újra is kell pasztázni
nem veheted ki, (ha nem akarsz, nagyobb kárt okozni!)
az egy hűtőborda, ami vszínű, hogy egy integrált áramkört (VGA IC??) hűt (passzív hűtés).
ha kiveszed, megszűnik a hűtés, felhevül az IC, és "megfő"
5-ös válaszoló:
Nem írtam sehol, hogy 'nyugodtan' kiszedhetnék bármit is a gépből, anélkül, hogy tudnám mi az. Azért tettem fel a kérdést, mert nem nagyon értek hozzá. Ha lett volna kellő ismeretem, akkor nem tettem volna fel a kérdést, hanem ismereteim birtokában cselekedtem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!