AMD Athlon II X4 750k processzor tuning? Jól és egyszerűen?
Hogyan lehetne ez a procit egy kicsit tuningolni , kb 4ghz-re ? Egyáltalán hogy megy ez az egész ? Valami programban kell emelgetni az órajelt ?
Valaki letudná írni jól , de egyszerűen ?
Coolermaster Hyper 212 Evo hűtés lenne mellé .
Bocsi , csak még kezdő vagyok .
Először is: mire szeretnél használ egy 4 GHz-s procit? Komoly számításokat végzel v. kell a haveroknál villogni, illetve szereted, ha üres járatban 3% helyett, csak 2%-ig ugrik a mutató?
Kezdőként javaslom először olvass utána a tuningolás mikéntjének! Kezd a kockázatokkal!
Játék alatt gyárilag feltolja a Turbo 4.0Ghz-re.
Ha csak játszol, feleslgesen nem nagyon ajánlanám az OC'-t, ha mindenképp szeretnéd, a Hyper 212 Evo egy b*szottjó hűtő, halk és elég erős hozzá. Ezenkívül mindenképp szerezz hozzá egy 450-500wattos 80+ értékelésű tápot. Ez KÖTELEZŐ! (Corsair,Seasonic,RaptoXx,FSP,Antec,Chieftec...)
Első lépés a termálpasztát helyesen feltenni a procira, mivel nincs gyárilag a 212 evón, tűben érkezik.
http://www.youtube.com/watch?v=-hNgFNH7zhQ
(1perc 47 másodpercnél nézd, akkora pötty a közepére elég, aztán tedd rá a Hypert és csavarozd föl. A keretet előtte tedd a lap mögé, ha már lepasztáztad ne mozgasd.)
Ha összeraktad juss be a BIOS-ba (általában del-billentyű)
és keress egy bizonyos CPU Clock Ratio-t, ami a te esetedben 34-re lesz állítva alapból
(34x100mhz = 3400mhz/3.4Ghz)
Még nem tudunk pontos leírást adni, mit-hogyan, mivel ezeket az új Athlonokat még alig tesztelte valaki, de valószínűleg 2 érték lesz egymás mellett,(mint a képen látható Gigabyte lap BIOSán) egy az alap (34) és egy a turbó (40).
A turbó értéket tedd át 42-re, semmi mást ne változtass, mentsd és indítsd újra a gépet. Töltsd le a CoreTemp nevű alkalmazást, azzal figyelheted a hőmérsékleteket. Alaphőmérsékletnek nem kellene 43 fok fölé menni, terhelés alatti hőmérsékletnek (játék közben alt+tab,gyorsan olvasd le) pedig nem kellene 60 fok fölé menni ha mindent jól csináltál.
CPU voltok változtatása nélkül nem hinném hogy sokkal többet rá tudnál adni mint 200-300 mhz, és ha még nem csináltad ne is próbálkozz vele. Ha voltolás nélkül fel tudod tolni 4.3 vagy 4.4 Ghz-re anélkül hogy fagyogatna, örülj neki, sikerrel jártál. :) Voltok hozzáadásával csökken a proci élettartama, ha túl sokat adsz rá azonnal ki is éghet.
Tipikus magyar f*sszopó mentalitás helyett én segíteni próbáltam...
Tényleg nem értem az első válaszolót..van egy kérdés , és nem hogy arra válaszolna , hanem elkezdi osztani ami neki sincs..
Második neked meg nagyon köszi , megtudtam mindent amit szerettem volna !:)
K és #2: tegyük fel, hogy kezdő barátunknak sikerül a tuning. Hurrá, mindenki örül, van egy 4 GHz-s procija. És?
Tegyük fel, hogy nem sikerül, hurrá van egy 20 ezer Ft-os széndarabja, és akkor még szerencséje volt, hogy más alkatrész nem ment tönkre.
Nem gondolnám, hogy az a segítség, hogy a kezdőd "okítjuk" ide-katt, oda katt és akkor jó, mert a tudás hiányában fel sem fogja ismerni, hogy valami nem kerek.
Persze én könnyen osztom az észt, nem az én gyerekem fog sírni a fülembe, hogy vegyek neki egy új procit, mert a másik véletlenül elfüstölt.
Tisztelt Vazeratti
Értem én, hogy figyelmeztetni szeretnéd a veszélyekről, (mert hát csóró magyarok vagyunk és 2x meg kell gondolni)
ez szép és értékelendő dolog, de ennek nem hiszem hogy a
"kell a haveroknál villogni?" stílus a módja. Sok fiatal űzi hobbiként, és ha óvatosan és értelmesen csinálják akkor elég f*sza dolog. Másrészt nincs információnk a kérdező(vagy családja) havi jövedelméről, lehet hogy fail esetén sincs nagy gond. Ennek ellenére 2x is kihangsúlyoztam hogy kockázat, bár ha nem nyúl a voltokhoz gyakorlatilag semmi kockázat nincs. Elég a hőfokokat figyelnie.
Nem a mit, a hogyan a baj. A kérdésre válasz kell, ne nézd le, csak azért mert kezdő. :(
"Let's change the way we treat each-other" - Amaru Shakur
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!