Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Merevlemez hiba!?!

SGs2 kérdése:

Merevlemez hiba!?!

Figyelt kérdés
Van egy Dell inspirion 9300 as lapitom :P elotte windows xp volt rajta,de nem tudtam leformazni nem engedte...es fel tettem ugy a Windows 7 ultimate-t. es a regi windows mappaban kezdtem torolgetni(hiba volt) majd kikapcsoltam es ujra be.. es semmi,tiszta fekete minden be sem lehet lepni.. ezt irja..( SOGTW is compressed. Press Ctrl+Alt+Del to restart) ! de semmi,ujra probaltam a windows cd vel meg se b***sza,szal most telyesen megadta magat vagy lehet segiteni meg a winyon? vagy ujat kell vennem ? nem lehet valahogy hejre hozni? Biosban eleget probaltam d semmi :) segitsetek pls :D

2013. febr. 9. 23:24
 1/10 anonim ***** válasza:

Miért gondolod hogy hibás a lemez? Hogy ne tudd elindítani, ahhoz éppen elég ha beletörölgetsz a rendszerkönyvtárba.

Mi az hogy nem engedte leformázni, és ki nem engedte? Mond hogy nem a futó rendszer alatt akartad leformázni a gyökér fájlrendszert!?! Ha igen, akkor gratulálok!

Bootolj a telepítőről, formázd le (vagy egyszerűen töröld) a partíciót, a többit a telepítő elrendezi.

2013. febr. 9. 23:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Probaltam,de semmi..be teszem a cdt kicsit gondolkodik majd ujra irja(Softw is compressed stbstb) Nem ismer fel semmi fele disket :(
2013. febr. 10. 00:09
 3/10 anonim ***** válasza:
Boot sorrendben a cd van elsőnek állítva?
2013. febr. 10. 07:55
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen,A cd van az elsonek alitva. Valami megoldas csak kell legyen.. vagy vehetek uj winyot ? mindent megprobaltam de semmi...:(
2013. febr. 14. 21:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem túl logikus következtetés, hogy vinyót akarsz cserélni, mert nem indul a dvd. Lehetséges, de nem valószínű.
2013. febr. 15. 14:21
 6/10 A kérdező kommentje:
Akkor valami megoldas ? mert kifogytam az otletekbol! mivel tudnam helyre hozni ? ;) hm?
2013. febr. 18. 01:09
 7/10 anonim ***** válasza:

"Igen,A cd van az elsonek alitva."

És az is indul el?

2013. febr. 18. 17:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Egyszeruen,akarmilyen cd-t teszek be nem ismer fol semmit,fent irtam,hogy bele torolgettem a windows mappaba..na szoval engem az erdekel,hogy tudnam helyre hozni ? en mindent megprobaltam. Valaki aki tobbet ert hozza ?! :)
2013. febr. 22. 02:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát így nehezen tudunk tovább lépni, mivel folyamatosan nem a kérdésre válaszolsz. Azért én megpróbálom, bár így csak találgatásra kell hagyatkoznom. Ha jól sejtem valamiért nem a DVD olvasóról indul el a rendszer, hanem a merevlemezről próbál indulni, az viszont össze van barmolva ezért nem tud. Lehetséges okok és megoldások.

1. Rosszul van beállítva a boot sorrend. -> Állítsd be rendesen

2. Rossz a lemez.-> Próbálkozz más DVDvel.

3. Rossz az olvasó. -> Próbálkozz másik olvasóval, vagy indítsd el a telepítőt pendriveról.

[link]

Ritkán de az is előfordul amire te célzol, hogy rossz merevlemez gátolja meg a bootfolyamatot. Ha ki akarod ezt zárni, kösd ki a merevlemezt. Ha így gond nélkül elindul a telepítő DVDről, bekötött merevlemezzel pedig nem, akkor rossz a merevlemez.

2013. febr. 23. 20:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszi szepen a segitseged :) Rosszul volt beállítva a boot sorrend,ez volt a baj :P Ujra fol tettem a windowsot a cd segitsegevel formaztam.. igy jo mar minden xD
2013. márc. 14. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!