Miért van leállítva a CPU-k fele?
Heló!
Ellenőrizd a BIOS beállításokat (szerintem).
CPU-Z-vel nézd meg.
Amúgy szerintem csak a HT zavar be.
i7-sek 6 mag/12 szálal vagy 4mag/8szálal tudnak dolgozni.Nálam is 4 fizikai magot lát/8 feldolgozót.
Köszönöm a válaszokat.
Azt én is tudom, hogy az i7 CPU (egész pontosan 3632QM) 4 magos, és a Hyper-Threading Technology miatt 8 szál látszik. A BIOS olyan spártai, hogy szinte csak a dátum és idő állítható (na jó ez egy kicsit túlzás), tehát ott semmilyen beállítási lehetőség nincs. A CPU-Z is 4 magot és 8 szálat lát, ettől függetlenül az erőforrás figyelő azt írja hogy le van állítva 4 szál. Úgy emlékszem, hogy amikor felraktam a Win7-et még mindegyik szál el volt indítva, de erre nem mernék megesküdni.
A kérdésem továbbra is áll: Miért van ez?
el ne kezdjál már biost frissítgetni...a win letiltja az általa nem használt magokat, hogy ne terhelje a cpu-t,vagy fogyasszon feleslegesen áramot, crtl+alt+del,erőforrás figyelő,cpu.
terheld le a procit pl. aida64 cpu test-el és láss csodát minden cpu szál aktívan fog dolgozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!