Tönkremegy a gép ha sokat járatják?
Tönkremegy-e egy számitógép (az én esetemben laptop)ha sokat járatják, sok napon keresztül be van kapcsolva.
Legtöbbször letöltök, és esténként bent hagyom a letöltést, nem kapcsolom ki. Körülbelül 3-4 napig meg. Aztán ki lesz kapcsolva két-három napra/éjszakára és újra kezdődik az egész előröl... Segitsetek, nem találtam a neten választ
Általában a használattól mennek tönkre a dolgok.
Ha nem használod akkor meg minek van?!
(letöltésre alkalmasabb az azstali pc (hűtése és kapacitása miatt is!
A modern gépek megfelelő védelemmel vannak ellátva, hogy ne menjenek tönkre (pl túlmelegedés).
Ha megfelelő a hűtés,nem lesz baja.
Csak hogy a laptopoknak ez az átkuk,a hűtés.
Asztali PC-k évekig be lehetnek kapcsolva folyamatosan,ha a hardveres környezet megfelelő ehhez.
Első sorban jó lenne tudni hogy milyen laptopról van szó,van e alatta valami kis netbook hűtő..?Hány fokon jár a proci netezés közbe?/VGA.
Ha a laptop nem rendelkezik megfelelő hűtéssel,vagy némi "rásegítő paddal" akkor nem igazán ajánlom.Monoton,és állandó munkára letöltésre inkább asztalit ajánlom a hűtés miatt.
"egyébként a használat max minimálisan rövidíti meg az élettartamot."
Ha a használattól nem rövidül az élettartam akkor mitől???
Baltától persze...
Az akkus válasszal egyetértek a leggyengébb pontja.
Ezen kívül hogy használattól tönkre megy -e ha nem figyelsz oda: Nem, van védelem ha gond van kikapcsol! (legalább is ha nem antik darab!9Nem árt nézni a géped adatait egy hosszabb használat után mit produkál (pl.:Aida64).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!