Melyik processzort vegyem?
Figyelt kérdés
AMD Bulldozer x8 FX-8150 3.6GHz AM3+
vagy
Intel Core i5-2500k 3.3GHz LGA1155
Ha kérhetek egy kis indoklást is és az FX-8150-ben valóban 8 mag van vagy csak 8 szál?
Köszi a választ :)
2013. febr. 4. 22:53
2/8 anonim válasza:
Az attól függ milyen felhasználásra és milyen hardverkörnyezetbe, egyébként szó szerint nem 8 magos a 8150, 4 modulos.
3/8 anonim válasza:
4/8 anonim válasza:
8 integer mag.
Amúgy 2500K,tapasztalatból mondom.
5/8 anonim válasza:
Én a 2500k-t venném.
2 dologra szoktam főként használni, játék és renderelés. Renderelés szempontjából kb. egy szinten van a 2, hiába van az fx-ben 8 mag, szálanként túl gyenge és nem tud érdemben gyorsabb lenni, sőt a tesztek alapján egyes esetekben kicsit le is marad.
Játék alatt pedig egyértelműen jobban szerepel a 2500k.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :D
2013. febr. 5. 00:13
7/8 anonim válasza:
Nekem volt 2500k, feleslegesen erős volt. Váltottam amd-re, fx 8320-ra. Én 8350-et vennék, de attól függ mire használod.
8/8 anonim válasza:
Ebben énis egyetértek. van egy nagy intelfan aki az AMD-t mégcsak hírből sem ismeri. mindig azt mondogatta nekem mekkora szar az AMD. összerekott egy I7 konfigot. 3-400000 Ft-ból. és azzal vágott föl hogy milyen jól mennek nála a játékok. :D aztán mondtam neki hogy jöjjön át és nézze meg az enyémet. hát kicsit meglepődött. mert nálam is ugyan olyan szépen futottak negyed annyiért. Ezt csak példaként hoztam föl ISMÉT arra hogy nem muszály játékra I7 konfig. Abból az árból már egy igencsak komoly VGA-t lehet venni ami sokkal fontosabb mit a CPU. az hogy pár %-al gyengébb nem azt jelenti hogy a játék nem élvezhető rajta. főként ha még olcsóbb is. amikor én vettem a CPU-mat megvehettem volna a 965BE-t helyette viszont 955-öt vettem mert az az 1600MHZ szinte semmit nem jelent és 5000Ft-al olcsóbb volt a 955. nem beszélve arról hogy 3600MHZ-n megy jelenleg nálam feszültségemelés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!