Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » MMORPG szerverhez milyen...

MMORPG szerverhez milyen gépet tegyek össze?

Figyelt kérdés

Úgy olvastam, hogy ilyen "kis tételbe" nem érdemes magában szerver alapanyagból dolgozni. Elég csak egy jó erős gépet összedobni.

SSD-t gondoltam teszek bele, de engem igazából az érdekelne, hogy MMORPG (Wow, Lineage) 200-500 playerhez milyen gépet is illene venni?

Láttam egy ilyet:

Alaplap: ASUS P7Q57-M DO

Proci: Intel i5, 4x3,2 GHz

Ram: 8 GB DDR3 1600 MHz

HDD: 2x320 GB Seagate

Ezen eddig gond nélkül futott ~150-200 player. Légyszíves aki tud, az segítsen.

2013. febr. 4. 20:48
 1/3 anonim ***** válasza:

A szervereknél elsősorban a sávszélesség szokott kritikus lenni, tehát 1. keresni egy jó szervertermet (bár felteszem ez már van).

Majd a processzor és a RAM mérete és sebessége is fontos.

A 8 GB ram lehet kevés lesz kicsit, az i5-ös procit én talán elégnek mondanám.

Aztán HDD-nél sem mindegy a sebesség, hogy milyen.

Minél gyorsabb annál jobb, de talán egy SSD-t anyagilag fene tudja megéri-e venni.

2013. febr. 4. 21:12
 2/3 A kérdező kommentje:
Arról sincs fogalmam hogy ez igényli-e az 1 GBit-es netet. Vagy elég-e a 100 MBit. Elvétve stabil Dataplex vagy Bix ahova megy.
2013. febr. 4. 21:16
 3/3 anonim ***** válasza:

A 100 megabit valószínűleg elég lesz neki.

(Ha tudható lenne, hogy kb mennyit "fogyaszt" 1 ember, abból elég jól lehetne saccolni.)

Komoly használathoz én a mostani RAM mennyiséget megdupláznám.

2013. febr. 4. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!