Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pontosan miben jobb az i7-es...

Pontosan miben jobb az i7-es processzor az új amd fx 8 magos "szériánál"-nál?

Figyelt kérdés
(A kérdés "butuskaságáért" (már ha az) elnézést.)Csak most kezdtem el foglalkozni amúgy a számítástechnikával, ezért kellene tudnom. (Na meg mert szeretnék venni egy gépet, és mert eléggé meglepő hogy a fő adatok amiket kijeleznek a weboldalakon (tudom hogy a részletek a legfontosabbak) az amd, ami fele olyan olcsó, sokkal jobbnak van feltüntetve. Amúgy az is jó ha valami olyan weboldalat linkeltek ahol fent vannak a pontos adataik az említett processzoroknak.
2013. febr. 2. 18:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Az angol wikipédián megtalálod az összes AMD FX-t és Intel i7-t is táblázatba foglalva,tulajdonságokkal.

Bár nem értem mitől leszel okosabb tőle.

Semmit nem jelent ha azt látod hogy :hány magos,hány szálon fut,mekkora az órajele.

Inkább teszteket keress,azok el is árulnak valamit.

Egyszerű számokból semmit nem lehet megállapítani.

Ja egyébként meg az i7 nem feltétlen jobb.Abban is van több generáció,valamelyik már 3-4 éves.

2013. febr. 2. 18:23
 2/6 Metals Engineer ***** válasza:

Üdv!

Keret kérdése! Médium szinten, AMD-hez egy médium lap olcsóbb mint az intelhez. DE! HighEnd kategóriába nem sorolható az AMD! Bocs ez így nem pontos! Manapság ami drága az már az... Hiába veszel hozzá százezres lapot, akkoris csak alsó hangon üti meg az i7 szintjét... (pl: i7 3770 80pénz) veri mindegyik AMD-t! Csak egy-két olyan részeredményt találtam, amiben pár %-al jobb lett volna az AMD! Az összes többi eredményben, nyomába se ért a 3770-nek. Ugyebár ez még nem a csúcsa a prociknak :D Akkor még nem is beszéltünk róla, hogy sokan 4,5GHz/mag felé húzzák léghűtéssel is akár! (Pl: Nocturával tudom drága de akkor is.)

Szumma szummárum: ha elég az fx8 képessége, akkor aköré olcsóbban építesz médium konfigot mint intel vonalon.

2013. febr. 2. 18:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Egy 2. Vagy 3. Generációs i7 lazán odaveri az amd-t, nagyon sok mindenben az i5 is.
2013. febr. 2. 19:41
 4/6 A kérdező kommentje:
De egy 45.000 ftos amd-vel már fel lehet venni a játékokat is nem? Tehát egyenlőre nincs szükség az i7 nyújtotta lehetőségekre. De ha nem így van akkor kérlek javítsatok ki. Mivel most szeretnék venni egy közép kategóriás gépet, vagy lehet még várok 1-2 hónapot, de ez nem biztos.
2013. febr. 3. 17:47
 5/6 A kérdező kommentje:
Olyan játékokra gondolok mint a Devil may cry, crysis 3, assassin's creed 3, skyrim stb. (Már hogy ezeket fel lehet venni egy 8magos amd procival is)
2013. febr. 3. 17:48
 6/6 Metals Engineer ***** válasza:
Természetesen nem csak intellel tudsz új játékokat játszani, csak egyszerűen több fps-re lehet számítani intel oldalról. (ha azonos árban van a két konfig)
2013. máj. 2. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!