Végleges config érdemes így meg venni?
VIDEÓKÁRTYA:
Gigabyte GTX670 4096MB DDR5 PCIE3.0 OC
PROCESSZOR:
Intel Core i7-3770K 3.5GHz LGA1155
TÁPEGYSÉG:
Cooler Master GX750W 750W 80+(RS750-ACAAD3-EU)
MEMÓRIA (RAM):
Geil EVO Veloce Red DDR3 PC14900 1866MHz 16GB KIT2
MEREVLEMEZ:
WD 3,5" 2TB 64MB CACHE SATA-III Red for NAS
SSD:
Kingston SATA 2,5" HyperX 3K 120GB
ALAPLAP:
Asus P8Z68-V PRO/GEN3
OPTIKAI MEGHAJTÓ:
Asus SBC-06D2X-U/BLK/G/AS Blu-ray/DVD kombó
HÁZ:
AeroCool Strike-X GT Fekete-Piros
RENDSZERHŰTŐ:
Cooler Master R4-BCBR-12FR-R1 LED Piros (Amennyi még
belefér)
PROCESSZOR HŰTŐ:
Corsair Hydro H100i univerzális vízhűtőrendszer
EGÉRPAD:
Razer Goliathus Alpha Speed szegett szélű egérpad
Érdemes így megvenni?
Megfelelő lenne a vízhűtés? Olvastam róla jót is meg rosszat is.
A táp is jó lenne ezekhez az alkatrészek mellé?
Amire használnám:
-Programozásra,
-3D tervezés
-SONY Vegas 12 PRO
-Photoshop CS6
-Játékok - (pl.: GTA4, hamarosan GTA5, AC3, BF3, Crysis 3, ARMA3 stb.) És mindegyikkel Full felbontással, High beállításokkal akarom játszani, közbe esetleg felvenni is !!
A válaszokat előre is köszönöm !!
Egyénként talán arra válaszolj amit kérdeztem ?!
"Abszolút rossz irányban gondolkodok" Miért, indok ?
-És hányszor teszem fel? Eddig ez volt az első amit ebben a formában feltettem és hogy miért, mert van pár ember pl.: mondjuk te is , aki nem arra válaszol amit kérdezek így rohadtul nem tudom eldönteni, hogy mit merre meddig...-.-
Hiába költesz rá egy valag pénz,úgy is elavult lesz.
Te tényleg komolyan gondolod hogy ezzel 10 évig kihúzod?
Örülj ha 3-4 évig nem kell alaplapot cserélned procistúl,a VGA-ról meg mér ne is beszéljünk.
Mi volt 10 éve?GTA Vice city,mi van ma?Battlefield 3.
Hiába veszed meg lga1155-ből a méregdrága lapot,meg a legdrágább i7-t ezen a foglalaton,ugyanolyan gyorsan fog elavulni,mint minden más gép.
Nekem mindegy,neked lesz nagy pofára esés,amikor más ember most megveszi a gépet olcsóbban,majd 3-4 múlva cseréli,addig te 3-4 múlva ott fogsz állni a méregdrága gépeddel ami akkora már a tizedét fogja érni,de még is cserére érett lesz.
És ezt annak a függvényében mondom,hogy akinek nagy erőforrású gép kell,annak követnie kell a fejlődést,mivel a szoftverek is fejlődnek.
Nem azzal van baj,hogy ennyiért veszed,hanem azzal,hogy azt hiszed emiatt tovább lesz használható.
Megint egy olyan válasz, amivel semmire nem megyek.
-Igen úgy gondolom kihúzom 8-10 évig.
Mert szerinted olyan rohamban fog fejlődni minden, hogy az i7 sehol nem lesz :O Lassan elérjük/elértük a fizikai határokat és új gyártási módszert kell kifejleszteni amit nem fognak "3-4" éven belül, azt garantálom ..
Egy 5-6 éve 300 ezerért megvett gép még megállja ma a helyét játékok,nagy igényű programok esetén?
Éppenhogy.De élvezhetőnek nem mondanám.
Igen ebben igazad van, valószínű hogy nem lesz olyan mértékű fejlődés(nehezen tudom elképzelni én is), mint mondjuk az elmúlt évtized alatt, viszont akkor is drágának tartom így a konfigot, például semmi nem indokolja az 50.000 forintos alaplapot stb...
A véleményem az(nem mertem összeszámolni a konfigot), hogy kb. 100-150.000 forinttal olcsóbban kapnál egy 15%-kal lassabb gépet.
Sajnálom, hogy ez nem segít, de ez az igazság, ez a konfig így ebben a formában pazarlás, főleg hogy hosszútávra tervezed.
Értem, az alaplap nekem is drágának tűnik de akkor szerinted milyen legyen?
És akkor már ha a VGA is így felmerült a GTX670 4GB-os helyett jobb lenne akkor a - Gigabyte GTX680 2048MB DDR5 OC ??Minden képen Nvidia GF kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!