Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Végleges config érdemes így...

Végleges config érdemes így meg venni?

Figyelt kérdés

VIDEÓKÁRTYA:

Gigabyte GTX670 4096MB DDR5 PCIE3.0 OC

PROCESSZOR:

Intel Core i7-3770K 3.5GHz LGA1155

TÁPEGYSÉG:

Cooler Master GX750W 750W 80+(RS750-ACAAD3-EU)

MEMÓRIA (RAM):

Geil EVO Veloce Red DDR3 PC14900 1866MHz 16GB KIT2

MEREVLEMEZ:

WD 3,5" 2TB 64MB CACHE SATA-III Red for NAS

SSD:

Kingston SATA 2,5" HyperX 3K 120GB

ALAPLAP:

Asus P8Z68-V PRO/GEN3

OPTIKAI MEGHAJTÓ:

Asus SBC-06D2X-U/BLK/G/AS Blu-ray/DVD kombó

HÁZ:

AeroCool Strike-X GT Fekete-Piros

RENDSZERHŰTŐ:

Cooler Master R4-BCBR-12FR-R1 LED Piros (Amennyi még

belefér)

PROCESSZOR HŰTŐ:

Corsair Hydro H100i univerzális vízhűtőrendszer

EGÉRPAD:

Razer Goliathus Alpha Speed szegett szélű egérpad

Érdemes így megvenni?

Megfelelő lenne a vízhűtés? Olvastam róla jót is meg rosszat is.

A táp is jó lenne ezekhez az alkatrészek mellé?

Amire használnám:

-Programozásra,

-3D tervezés

-SONY Vegas 12 PRO

-Photoshop CS6

-Játékok - (pl.: GTA4, hamarosan GTA5, AC3, BF3, Crysis 3, ARMA3 stb.) És mindegyikkel Full felbontással, High beállításokkal akarom játszani, közbe esetleg felvenni is !!

A válaszokat előre is köszönöm !!

2013. febr. 2. 16:23
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Ja és a HDD 28 ezer Ft, ha már így felmerült.
2013. febr. 2. 16:45
 12/27 anonim ***** válasza:
Erre most mit mondjak, abszolút rossz irányban gondolkodsz(egyébként még hányszor teszed fel ezt a kérdést?).
2013. febr. 2. 16:46
 13/27 A kérdező kommentje:

Egyénként talán arra válaszolj amit kérdeztem ?!

"Abszolút rossz irányban gondolkodok" Miért, indok ?

-És hányszor teszem fel? Eddig ez volt az első amit ebben a formában feltettem és hogy miért, mert van pár ember pl.: mondjuk te is , aki nem arra válaszol amit kérdezek így rohadtul nem tudom eldönteni, hogy mit merre meddig...-.-

2013. febr. 2. 16:49
 14/27 anonim ***** válasza:

Hiába költesz rá egy valag pénz,úgy is elavult lesz.

Te tényleg komolyan gondolod hogy ezzel 10 évig kihúzod?

Örülj ha 3-4 évig nem kell alaplapot cserélned procistúl,a VGA-ról meg mér ne is beszéljünk.

Mi volt 10 éve?GTA Vice city,mi van ma?Battlefield 3.

Hiába veszed meg lga1155-ből a méregdrága lapot,meg a legdrágább i7-t ezen a foglalaton,ugyanolyan gyorsan fog elavulni,mint minden más gép.

Nekem mindegy,neked lesz nagy pofára esés,amikor más ember most megveszi a gépet olcsóbban,majd 3-4 múlva cseréli,addig te 3-4 múlva ott fogsz állni a méregdrága gépeddel ami akkora már a tizedét fogja érni,de még is cserére érett lesz.

És ezt annak a függvényében mondom,hogy akinek nagy erőforrású gép kell,annak követnie kell a fejlődést,mivel a szoftverek is fejlődnek.

Nem azzal van baj,hogy ennyiért veszed,hanem azzal,hogy azt hiszed emiatt tovább lesz használható.

2013. febr. 2. 17:01
 15/27 anonim ***** válasza:
A #12-es válaszom a #10-es hozzászólásodra értettem, egyébként meg már korábban is mondtam, hogy az alaplap feleslegesen drága és ha van újabb fejlesztésű chipset akkor miért ne, pl Z77, tápegységet is már kivesézték korábbi kérdéseidnél, a 8-10 évre való gépvásárlás meg pénzpocsékolás, PC-nél ez nem működik.
2013. febr. 2. 17:04
 16/27 A kérdező kommentje:

Megint egy olyan válasz, amivel semmire nem megyek.

-Igen úgy gondolom kihúzom 8-10 évig.

Mert szerinted olyan rohamban fog fejlődni minden, hogy az i7 sehol nem lesz :O Lassan elérjük/elértük a fizikai határokat és új gyártási módszert kell kifejleszteni amit nem fognak "3-4" éven belül, azt garantálom ..

2013. febr. 2. 17:10
 17/27 anonim ***** válasza:

Egy 5-6 éve 300 ezerért megvett gép még megállja ma a helyét játékok,nagy igényű programok esetén?

Éppenhogy.De élvezhetőnek nem mondanám.

2013. febr. 2. 17:14
 18/27 A kérdező kommentje:
Mert 6 éve volt hova fejleszteni, de ahogy már írtam új módszert kell kifejleszteni ami nem 3-4 évbe fog kerülni.
2013. febr. 2. 17:18
 19/27 anonim ***** válasza:

Igen ebben igazad van, valószínű hogy nem lesz olyan mértékű fejlődés(nehezen tudom elképzelni én is), mint mondjuk az elmúlt évtized alatt, viszont akkor is drágának tartom így a konfigot, például semmi nem indokolja az 50.000 forintos alaplapot stb...

A véleményem az(nem mertem összeszámolni a konfigot), hogy kb. 100-150.000 forinttal olcsóbban kapnál egy 15%-kal lassabb gépet.

Sajnálom, hogy ez nem segít, de ez az igazság, ez a konfig így ebben a formában pazarlás, főleg hogy hosszútávra tervezed.

2013. febr. 2. 17:38
 20/27 A kérdező kommentje:

Értem, az alaplap nekem is drágának tűnik de akkor szerinted milyen legyen?

És akkor már ha a VGA is így felmerült a GTX670 4GB-os helyett jobb lenne akkor a - Gigabyte GTX680 2048MB DDR5 OC ??Minden képen Nvidia GF kell.

2013. febr. 2. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!