Miért nem megy a számítógépem?
Sziasztok!
Bekapcsolom, megy minden benne, de se kép se hang, nem is sipol amikor be kellene töltenie. Csak a LED világít, és a belső alkatrészek mennek, de semmi...
Gondoltam arra h a VGA de nem, mivel kivettem és az integralttal sem megy...
Nagyjából ki is pucoltam mégsem...
"megy minden benne, de se kép se hang"
Ez ellentmondás.
Windows bejelentkező hangját hallod?
Valószínűbb, hogy nem.
Winchesterre tippelek. Nincs fura hangja?
Látszólag megy minden a hdd is...
De megis van valami mert se kép se hang. Eleve mondom h el sem indul semmi csak az alkatrészek működnek. A bekapcsolaskor levő kis sipolas sincs.
Kártyákat kihúzták ugy se volt jó...
"Eleve mondom h el sem indul semmi csak az alkatrészek működnek. "
Ezt a mondatot nem értem.
Honnan tudod, hogy az alkatrészek működnek?
Áttetted egy másik gépbe és ott mentek?
A LED-eken kívül van jele annak, hogy áram van benne, miután bekapcsoltad? Winchester kap áramot? Van hangja? Megy?
Ha igen, winchester csere.
Onnan gondolom h megy minden mert forognak a ventillatorok a dolgokon, van is hangjuk, a vinyonak is.
De eleve ha nincs benne hdd akkor is be kellene jönni valaminek a képernyőn nem?
merevlemeznek semmi baja nincsen, mert ha az lenne a ludas(csak), akkor a bios be tud töltődni, és kiírja a gép a képernyőre, hogy nem talál opreációs rendszert(ugyanazt produálná, mintha kivennéd a merevlemezt,és nem lenne más bootolható rendszer a gépre csatlakoztatva)
ha van másik gép is a rendszerben, és tudod hogy mi a gépednek a neve, akkor a másik gépről próbáld pingelni a tiédet(ha sikerül, akkor megy az operációs rendszer; de azért el kell telnie pár percnek)
ha nem sípol induláskor (pedig máskor szokott), akkor a rendszer sem áll fel, nincs mit pingetni.
szedj le mindent az alaplapról, kivéve
proci+hűtő, táp, speaker, bekapcs gomb
vedd ki a memóriát is, és így indítsd:
- ha sípol (nem a szokásosat, hanem mem.-hiány miatt hosszabban), akkor lehet visszapakolgatni, keresgélni a hibás cuccot.
- ha viszont úgy sincs sípolás, akkor még egy másik táppal is próbáld meg, és ha úgysem, akkor jó eséllyel alaplaphiba
egyébként meg ne legyél ideges: vidd el szerelőhöz, ha működő gépet akarsz – ha meg csak kísérletezel, akkor meg azért ne legyél ideges. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!