Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ibm thinkpad m52 gépen a hang...

Ibm thinkpad m52 gépen a hang nem megy "új hangeszköz a hight definition audio buszon. Xp sp3as van a gépen. Neten+hivatalos oldalon szedtem le 1 kaás drivert. + ac97et is és semivel semm egy. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Sürgös lenne mert ez a gép valakinek lesz holnap elvive és így nem adnám oda hogy nincsen hangja. Várom a gyors válaszokat

#hang #gép #IBM #AC97 #audio bus
2013. jan. 30. 20:48
1 2 3 4
 31/38 Komplikato ***** válasza:

30-as linkhez:

NE a zöld gombot nyomogasd, mert egy undorító "downloader" programot akar telepíteni, hanem alatta a direkt link van.

Leszedtem a drivert, kicsomagoltam és belenéztem. Tényleg XP-hez van és tényleg jó 1981-hez is. De a fentiek után halál nem biztos, hogy megy a te gépeden is, mert kinézem a noti gyártókból, hogy egymásnak keresztbe tesznek, pedig a drivert nem ők írják ...

Eredetileg Compaq driver.

2013. jan. 30. 22:03
 32/38 A kérdező kommentje:

the audio driver files do not support your computer hardware.

note:uninstalláljam az audió progit induljak újra és újra...

2013. jan. 30. 22:16
 33/38 Komplikato ***** válasza:

Nem maradt rajta az AC97 driver véletlenül?

Amúgy XP alatt nagyon hülyén volt megoldva P4 lapoknál a hang.

Van egy Audio Bridge a chipsetben. Jó esteben csak a chipset driver kell, de pl. SiS chipsetnél utána még külön fel kellett tenni. Ha azt látta már a gép, akkor tudott felmenni az Audio driver. A HD Audionál meg ugye a patch még megfejelte a bonyolítást.

2013. jan. 30. 22:32
 34/38 Komplikato ***** válasza:

[link]

Ez elvileg Driver gyalu, csak nem tudom Soundmax-ot szed le vagy sem. Hátha fent maradt valami szemét. Ha utána újraindítás után se megy fel a driver, akkor tényleg feladom. 6 év szenvedés után még az Asus is leszokott marha gyorsan a SoundMax vezérlőkről ...

2013. jan. 30. 22:35
 35/38 A kérdező kommentje:
fentvolt az ac de leszedtem. ugyanaz :D
2013. jan. 30. 22:42
 36/38 Komplikato ***** válasza:
Eszközkezelőben legalább látszik mint eszköz amihez nincs driver?
2013. jan. 30. 23:11
 37/38 A kérdező kommentje:
igen látszik. és kiirja hogy nincs telepítve meg nem is tudja :D
2013. jan. 30. 23:19
 38/38 A kérdező kommentje:
feltettem 1 win7et is. meg 1 másik hangkártyát. win7en megy. azt használják jobb is :)
2013. jan. 31. 17:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!