Az fx procik tényleg "kevesebb" magból állnak, mint amit mond a gyártó?
Most hülyeséget beszéltél ugye tudod?
De a marketinges rész igaz, behülyítik néha az embert, mellesleg az erő számít, na meg 3*2=6 még ha csak mellék akkor is, ha nem piritóba kell akkor jó az így is.
Az FX-6100 és 6300 szerintem jó vétel, ár/érték szinten jól teljesítenek és jól is tuningolhatóak! Én egy 3 éves Phenom II X4 945 procit cseréltem nemrég FX-6300-ra, amit alapon 4GHz-en járatok (de bírja a 4,5GHz-t is). Így minden tesztben jobban muzsikál az előző procimnál, de nem egyenletes a különbség. Vannak olyan (jellemzően 1 szálas) tesztek, ahol nem egetverő a különbség, míg máshol nagyon elhúz az FX.
Az biztos, hogy az FX-6000 szériában 3 modul található és mindegyik modul 2 szálon képes dolgozni. Igaz nem teljes értékű kétmagosnak tekinthető egy modul, de félig meddig mégis az, hiszen az integer egységet valóban megduplázták.
Annyit viszont észrevettem a Cinebench 11.5 tesztben, ami elég hatékonyan kihasználja és megdolgoztatja a többmagos procikat, hogy a Phenom II x4 esetén az 1 és 4 mag közötti gyorsulást 3,95x-re hozta ki a program, ami elég jó. Az FX-6300 esetén az 1 szál és a 6 szál közötti gyorsulás alúlról surolja a 4,9x értéket...azaz a Cinebench szempontjából, olyan a procim, mint ha 5 magos lenne. Persze ezt így em kell készpénznek venni. Vannak olyan feladatok, ahol elég jól kihasználható a 6 szál is. Az egyik hazai számítástechnikai fórumon szoktam én is Benchmark eredményekkel szolgálni. Ahogy látom a különböző tesztekből, van ahol egy 3GHz-es X6 szintjét súrolja a procim, míg van amikor azonos tuning órajelen egy i5 2500k mellett kötök ki szorosan (ez azért ritkább eset, de van rá példa, mint a x264 HD benchmark 2nd pass vagy a Luxmark CPU tesztje...persze 3dMark Vantage CPU pontszámban már kb 25%-kal erősebb a 2500k, úgy, hogy 4,5GHz-en futkosott mindkét proci...igaz az i5 2500k több, mint másfélszer drágább egység).
Úgy érzem a procim rendesen megdolgozik a 33k-s vételáráért és azt hiszem ez is a lényeg!
:)
Az intel legalább nem kertelt hanem HT-zott
Ohhhh 8mag húúúú gecc mekkora jo
ha intel i7 bakker 4 mag és még is gyorsabb itt ott főleg játékban
bakker
nem kertelt meg mondta 4+4HT a virtuális még is jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!