Mi mondható normális terhelés alatti hőfoknak egy intel core i5 3570-es procinál?
Ennek a processzornak a maximum üzemi hőmérséklete 67.4 celsius:
Ennél fentebb szerintem nem kellene mennie, szóval az a 75fok egy kicsit sok. A processzornak semmi baja nem lesz tőle, azonban a körülötte levő alkatrészeknek megárthat (kiszáradhatnak, felpúposodhatnak az alaplapon az occó kínai kondenzátorok).
Szerintem a gyári processzorhűtőnek elegendőnek kellene lennie! Én egy i3 2120-as processzort használok a gyári hűtőjével és soha nem melegszik 60°C fölé.
Lehet, hogy csak koszos a géped. Tele mentek porral a hűtőbordák, ventilátorok, stb. Az is elképzelhető, hogy kiszáradt a hővezető paszta.
Szóval mielőtt vennél egy új processzorhűtőt, javaslom takarítsd ki a gépet és kend újra a hővezető pasztát. (Vagy ha te nem tudod, bízd rá valakire aki ért hozzá.)
Miért mi a különbség?
Amúgy max 15k szeretnék rá költeni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!