AMD Turbo Core, hogy is van ez?
Készülök vásárolni egy AMD Athlon II x4 740 Processzort amiben fellelhető ez a Turbo Core nevű technológia.
Mivel ez nekem új dolog utána olvasgattam kicsit.
Amit megtudtam, hogy 500MHz löketet kap 1 vagy 2 mag akkor ha a másik 2 vagy 3 kihasználatlan (javítsatok ki ha tévednék).
Egy külföldi fórumon olyat olvastam, hogy eme technológia megfelelő működéséhez emelnem kell az alapfeszültséget. Igaz-e? vagy sem.
Másik dolog hogy ennek az alaplapnak a BIOS-ában fellelhető-e eme funkció: ASROCK FM2A75M-DGS
Avagy rögtön BIOS frissítés?
Igen a rendszer automatikusan ad alá nagyobb feszkót. Nekem mondjuk FX-6300 procim van, ami 3,5GHz órajelen üzemel 1,25V körüli feszültségen. Turbó esetén az órajel 4,1GHz és ehhez már 1,33V körüli értéket állít be a rendszer. Én kikapcsoltam a Turbót és a feszültség piszkálása nélkül 4GHz-re emeltem az órajelet (a CnQ energiagazdálkodást természetesen meghagytam). Minden megy frankón, Prime 95 alatt is stabil és alig melegszik jobban, mint gyári beállításokkal. Kipróbáltam, hogy vajon 1,3V feszültségen bírja-e a 4,5GHz órajelet és bizony elsőre vette az akadályd, de itt már komolyabban melegszik az egység és a fogyasztás is nagyobb mértékben ugrott (a mérőm szerint). Nem gyári hűtőt használok, hanem egy 4 hőcsöves, 12cm-es ventilátorral rendelkező Hyper 212+-t.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!