Melyik VGA kártya lenne a jobb?
Sapphire HD 7770
vs.
MSI R6850
Volt már kérdésem ezzel kapcsolatban, de az állás" 1:1 volt. Így nehéz lenne a döntés...
Ehhez a konfighoz venném a kártyát:
ASRock M3n78D
AMD Phenom II X4 965 BE
Geil Enhance Corsa 2GB 1600MHz (cserélve lesz 4 vagy 8GB Corsair Vegeance Low Profile 1600MHz DDR3 RAM-ra)
Az MSI 256bites, a másik csak 128...
Viszont a Sapphire-nak a RAM órajele valamivel nagyobb...
Segítsetek pls!!!
Előre is köszi :D
7770
mennyi a legtöbb amit rá tudsz szánni?
Technikai adatokra nehéz támaszkodni, nem is ugyanaz a felépítés. A teljesítmény tesztek alapján nagyon hasonló sebességű a két kártya, talán a 6850 gyorsabb pár százalékkel, de lehet, hogy az újabb meghajtókkal már ez sem igaz (catalyst 12.11 elvileg gyorsított a HD7000-es kártyákon 5-10%-t).
Ha a szolgáltatásokat és jellemzőket nézzük, akkor a HD7000 fejlettebb és minden esetben kevesebbet fogyaszt (ez 100% terhelés esetén akár 50W is lehet a 7770 javára).
Én azt mondanám, hogy vedd amelyik jelentősen olcsóbb...ha egy árban vannak, akkor talán a 7770-t venném a jó fogyasztás!teljesítmény miatt.
Mondjuk volt HD6850 kártyám, 2 évig használtam és nagyon elégedett voltam vele. 7770-nel nincs személyes tapasztalatom, hiszen 6850-ről nem lett volna értelme 7770-re váltani.
RAM-ból 4GB meg alap szinten kell egy ilyen géphez...tegyél mellé még egy ugyanolyan 2GB-t és jó lesz...igaz DDR3-1333 is bőven elég lenne, de ez már más téma.
köszi a jó válaszokat, mindenhova megy a zöld :DDD
Ramot pedig azért szeretnék váltani, mert a mostani csak egycsatornás. De lehet hogy megfontolandó csupán egy ugyanolyan modul +vétele:D->több marad VGA-ra, (30-40k.)
mégegyszer köszi
na! jó tudni! köszi :DDDDDD
így már alapból több marad a VGA-ra;))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!