Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért írja azt ki a Windows...

Miért írja azt ki a Windows 7-em, hogy a 8 GB memóriából,7,25 GB használható?

Figyelt kérdés

2 éve használom ugyanazt a konfigot. Windows 7 64 bit Ultimate-tel 2x4 GB DDR3 memóriával és eddig, ha a Sajátgép tulajdonságaira klikkeltem, csak annyi látszott, hogy 8 GB a telepített memória.

Használok egy All CPU Meter Windows minialkalmazást is, ahol szintén jelezte, hogy Total memory 8 GB. Most ez is 7-et mutat.

Nincs integrált vga kártya az alaplapomon, egy MSI 460GTX HAWK vga-át használok 1 GB saját DDR5 rammal.

A legutóbbi telepítés óta annyi változás van csupán, hogy egy SSD-re került a rendszer és a szükséges beállításokat megtettem ezzel kapcsolatban. Lapozófájl, indexelés, töredezettségmentesítés, prefetch, superfetch tiltva, ACHI SATA mód, stb.

2013. jan. 20. 18:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy valami el lett állítva a bios-ba, mert nekem is 2*4Gb van, és a számítógépnél 8,00Gb Ramor ír.
2013. jan. 20. 18:46
 2/3 A kérdező kommentje:
A BIOS-ban csupán a Sata port lett áttéve ACHI módba IDE-ből, amin az SSD van.
2013. jan. 20. 18:59
 3/3 Süli Ádám válasza:

Hali! lehet, hogy későn válaszolok már, de most bukkantam rá a kérdésedre, szóval a teendőd a következő:

- Rákattintasz a Start gombra

- Beírod a sávba, hogy msconfig és Enter

- A Rendszerindítás fülre rákattolsz

- Ott találsz egy gombot, Speciális Beállítások néven

- A megjelenő ablakban a maximális memóriától kiveszed a pipát (akármennyi van odaírva)

- Alkalmazás, Ok, Újraindítás

- És az összes memóriád elérhető lesz

2014. jún. 16. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!