Tegnap feltelepítettem a Linux Mint-et Windows 7 mellé, miután használtam a Mint-et úgy 2-3 órára utána nem volt hang a Windowson, majd Linuxon se. Mi lehet a problémája?
Ha a Mint be szedtél le olyan packege-t ami driverhez van valószínüleg azzal akarja összehozni a dolgot a rendszer szóval állítsd át az illesztőprogramot és akkor lesz hang vagy Linux mintbe indíts el valami zene fájlt és
beállítások Kimeneti (output) modul: OSS-meghajtó 1.2.10. Katt rá, Keverő fülön találsz ilyet hogy "Hangerőszabályozás: Master nem PCM".kipipálod!
Katt alkalmaz és jó lesz
Megint én vagyok igaz én ubuntut használok nem mint et de találtam neked egy ilyet hogy Pulse Audio ezt tedd fel terminálba beírod hogy:
sudo apt-get install libasound2-plugins "pulseaudio-*" paman padevchooser paprefs pavucontrol pavumeter
ez eltart egy darabig várd meg amíg befejez mindent
EZEK UTÁN BEÍROD A TERMINÁLBA EZT:
gksudo gedit /etc/asound.conf
Ez megfog nyitni egy text editort olyat kell látnod mint a winfosban a jegyzettömb
illeszd be ezt:
pcm.pulse {
type pulse
}
ctl.pulse {
type pulse
}
pcm.!default {
type pulse
}
ctl.!default {
type pulse
}
EZEK UTÁN MENTSD EL HA MEGKÉRDI FELÜLÍROD E NYOMJ IGENT zárd be és meny a System -> Administration-menüpont -> Kilik a Users and Groups-ra. !(Angol linuxot hazsnálok bocsesz)
Lesz egy olyan hogy Manage Groups görgess a legaljára és lesz egy olyan hogy
pulse-access
pulse-rt
Nézd meg hogy minda kettő akitv e ez ugy látod hogy villágit mind2-ö
Itt lesz egy olyan hogy Properties(magyarul beállítások)
itt beállíthatod majd a hangot
Ezután ezt is zárd be!
Meny el ide
Applications -> Sound and Video -> Kattints a PulseAudio Preferences-re
lesz egy olyan fül hogy Network Access és alata három dolgot kilehet pipálni
Ezeket pipáld be
Enable Multicast/RTP Receiver
Enable Multicast/RTP Sender
Ezután mentsd el avgy alkalmazd ahogy tetszik és meny be a System -> Preferences -> Sound menüpontba és nézd meg hogy a Enable Software Sound Mixing müködik e? Lesz egy fül azzal a szöveggel hogy Sounds(hangok) ott lesz egy ilyen hogy set devices autodetect(magyarul automatikus felísmerés vagy ilyesmi lesz)
Utolsó lépésként Ctrl + Alt + Backspace -t nyomd meg és restartold a pulseaudio-t ezek után ha mindent jol csináltál működni fog minden!
Remélem tudtam segíteni
@Ignorant
hidd el hogy megszűnhet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!