Intelre vagy AMDre jobb játéknál alapozni?
Intel Core i5-3470 3.2GHz Processzor lenne az egyik amit venék vagy AMD Bulldozer x8 FX-8150 3.6GHz AM3+ Processzor
Melyikre jobb alapozni melyiket vegyem?
Ez baromság.
Athlon x4 651k-m van hd6870-el, és procimunkát igénylő feladaton kívül (videóvágás, tesztprogramok) nem tudtam semmivel sem 100%-on kipörgetni...
Amióta megvan ez, azóta a VGA-m dolgozik ezerrel, minden játék alatt.
A Multi-threadinget pedig minden mai játék egyaránt használja, nem csak a programok.
Egy 7870 alá beraksz egy fx8xxx-et, ,eg egy i5 2500k-t, kimaxolva teljesen a játékot majdhogynem csak ugyanazt az eredményt kapod.
Meggyőzni nem tudlak, de majd 3-4 év múlva figyeld meg mekkorát fog tarolni az AMD, ha bevezetik az IGP gyorsítást, processzormunkával párhuzamosítva.
Én egy dolgot tudok mondani: Ha dolgozni akarsz akkor Intel, ha játszani akkor Amd.
Azért egy AMD 8320-ast ne hasonlítsunk már egy i3-ashoz :)Arról nem is beszélve, hogy utóbbit nem is lehet húzni. Láttam teszteket (most éppen nem találok ilyet) amiben húzott FX-et húzott i5-el hasonlítanak össze és igencsak fej-fej mellett vannak játékok alatt.
De nem is ez a kérdés, egy 7850/7870 esetében maximum szélsőséges esetekben lesz szignifikáns előnye egy i5-ösnek. És akkor érdemes elgondolkodni, hogy megéri-e a felárat. :)
"szélsőséges esetekben lesz szignifikáns előnye egy i5-ösnek."
Igen, amikor a kedves "gamer" egy 17"-os CRT monitoron játszik 1280x1024-ben, ezen komponensekkel. :)
Szerintem a legtöbben rosszul közelítitek meg a kérdező problémáját.
Az Intel és AMD is 1-2 éves foglalat életciklussal dolgozik, vagyis mind az alaplapok, mind pedig processzorok ilyen ütemben avulnak.
Ha kőgazdag hardcore gémer lenne, akkor nem itt kérdezne, hanem egy középkategóriás használtautó árából összerakatná azt a gépet, ami most a legerősebb.
Az Intel processzora egyértelműen fejlettebb. Nagyobb teljesítményű es kevesebbet fogyaszt, ráadásul az utolsó generáció.
Az AMD az AM3+ óta már a második foglalat szabvánnyal dolgozik, ráadásul a Bulldozer architektúrát nagyjából már le is váltotta. (Nem mintha videokódoláson és 3D-s modellezésen kívül lenne olyan felhasználási cél amire ez ne lenne elég)
Kérdezőnek!
Akinek kevesebb pénze van, az az AMD-t dícséri és veszi (már csak savanyú a szőlő alapon is), de pillanatnyilag az Intel előrébb tart.
Viszont egy jó videokártya nélkül mindkettő csak félkarú óriás.
Az én fogalmaim szerint jó videokártya az, amit max 40K-ért megkapok (akár használtan), 150W-nál nem fogyaszt többet és nem baj, ha 256-bites sávszélességen kommunikál. Továbbá minimum a HD5770-es kártyák teljesítményét produkálja.
Kedves utolsó! Ha a játék oldaláról közelítjük meg a dolgot, a vga a fő szempont. a Proci addig érdekes, amíg nem lesz kevés adott konfigurációban az adott játékhoz, adott beállítások mellett. Amíg egy Phenom II, FX, stb elég a feladatára kevesebb pénzért, addig hiába tart előrébb az intel. Egyébként ez sem igaz, érdemes elolvasni a Bulldozerről írt PH-s cikket, ami kb arról szól, hogy túlzottam előremutató az architektúra. Az intel gyártja az erősebb processzorokat a kínálat csúcsán (átlag felhasználói szintről beszélek), de meg is kéri az árát, mert megteheti konkurencia híján.
Az 1-2éves foglalat ciklust megcáfolnám. Phenom II-esem van, am2+ lapban ddr2 rammal. Ugyanez a processzor működne am3, am3+ foglalatban is, ddr3 rammal. Ez összesen hány évet ölel fel? Az FM2-es foglalat is jövőálló, ebbe fognak érkezni az új generációs cpu-k/apu-k. Az 1155 valóban ki fog halni az intel oldaláról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!