Videókártya üzemi hőmérséklete mennyi?
Vettem egy GeForce GT610 kártyát ami passzív hűtésű.
Van, hogy Pl.: Far Cry 3 közben annyira felmelegszik, hogy szinte hozzá se lehet érni! Normális ez? Ha nem mit lehet neki csinálni?
de szinte bármilyen játéktól felmelegszik!
amúgy 1024x768 minden low-on 28-30 fps....
szerintem bírja....
Szia
Szedd le a hűtőbordát, pasztázd újra.
A videokártyákkal legalább félévente meg kell ejteni egy ilyet.
Amúgy nekem meg az alaplapi nForce 720 chipset melegszik fel legalább 90 fokig.(mellékes). Némelyik felmegy 100 fölé is.
Ha az újrapasztázás nem segít, akkor vegyél egy erősebb Sapphire ATI-t.
Jó kártyákat csinálnak mióta az AMD a tulaj.
Remélem segítettem:)
Köszi!
Most vettem hétvégén úgyhogy nem akarok másikat! :D
Aha.
Akkor pedig próbálj meg szerezni rá kompatibilis aktív hűtőt! Menj be a boltba ahol vetted, ha meg rendelted, akkor pedig böngéssz aktív FAN-os bordákért, amikhez már jó áron hozzájuthatsz.
De vigyáznod kell a kompatibilitásra!!!
Igazuk van,akik eddig válaszoltak.
A passzív hűtés csak max arra jó,ha videózáson kivül nem használod másra a videókártyát.
De ez,hogy kézzel fogdossuk a bordákat,hogy csekkoljuk a hömérsékletet elég rossz.
Ugyanis már 40 celsiustól(ami még egy keményen hűtőtt vga is elér 30-40 perces terhelés után,igaz,hogy jó hűtéssel be is áll annyira)a kezünket egyből elkapjuk a forróságtól.
Maradjunk annyiba,hogy a gpu processzor több hőt bír el egézsségesen,mint a bőrünk:D
Használj e-helyett monitor programokat,amikkel megnézheted a gpu valós hőmérsékletét.
nekem is GTX 560 van ASUS DirectCU II-ben, jól szellőző házban, 60 fölé nem megy :D De a kérdezőnek passzív hűtésű cideókártyája van, azért ilyen magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!