Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videókártya üzemi hőmérséklete...

Peti971012 kérdése:

Videókártya üzemi hőmérséklete mennyi?

Figyelt kérdés

Vettem egy GeForce GT610 kártyát ami passzív hűtésű.

Van, hogy Pl.: Far Cry 3 közben annyira felmelegszik, hogy szinte hozzá se lehet érni! Normális ez? Ha nem mit lehet neki csinálni?

2013. jan. 16. 20:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát passzív. Az a kártya teljesítményében nem ilyen játékra van tervezve. Ne csodálkozz.
2013. jan. 16. 20:16
 2/8 A kérdező kommentje:

de szinte bármilyen játéktól felmelegszik!

amúgy 1024x768 minden low-on 28-30 fps....

szerintem bírja....

2013. jan. 16. 20:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia

Szedd le a hűtőbordát, pasztázd újra.

A videokártyákkal legalább félévente meg kell ejteni egy ilyet.

Amúgy nekem meg az alaplapi nForce 720 chipset melegszik fel legalább 90 fokig.(mellékes). Némelyik felmegy 100 fölé is.

Ha az újrapasztázás nem segít, akkor vegyél egy erősebb Sapphire ATI-t.

Jó kártyákat csinálnak mióta az AMD a tulaj.

Remélem segítettem:)

2013. jan. 16. 20:23
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

Most vettem hétvégén úgyhogy nem akarok másikat! :D

2013. jan. 16. 20:24
 5/8 anonim ***** válasza:

Aha.

Akkor pedig próbálj meg szerezni rá kompatibilis aktív hűtőt! Menj be a boltba ahol vetted, ha meg rendelted, akkor pedig böngéssz aktív FAN-os bordákért, amikhez már jó áron hozzájuthatsz.

De vigyáznod kell a kompatibilitásra!!!

2013. jan. 16. 20:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem normális, de például az én kártyám ( gtx 560 ) minden játékban 60-65 között mozog.. Mondjuk perpillanat a régi gépházban van amibe annyira nincs légáramlás, hogy az valami borzalmas.
2013. jan. 16. 20:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Igazuk van,akik eddig válaszoltak.

A passzív hűtés csak max arra jó,ha videózáson kivül nem használod másra a videókártyát.

De ez,hogy kézzel fogdossuk a bordákat,hogy csekkoljuk a hömérsékletet elég rossz.

Ugyanis már 40 celsiustól(ami még egy keményen hűtőtt vga is elér 30-40 perces terhelés után,igaz,hogy jó hűtéssel be is áll annyira)a kezünket egyből elkapjuk a forróságtól.

Maradjunk annyiba,hogy a gpu processzor több hőt bír el egézsségesen,mint a bőrünk:D

Használj e-helyett monitor programokat,amikkel megnézheted a gpu valós hőmérsékletét.

2013. jan. 16. 20:35
 8/8 anonim ***** válasza:

nekem is GTX 560 van ASUS DirectCU II-ben, jól szellőző házban, 60 fölé nem megy :D De a kérdezőnek passzív hűtésű cideókártyája van, azért ilyen magas.

2013. jan. 16. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!