Miért hűt folyamatosan a laptopom?
Korábban nem volt ilyen probléma. Tegnap újratelepítettem a Windowsot, szokásos módon és a tegnapi nap folyamán nem is volt semmilyen probléma. Ma bekapcsolás után észrevettem, hogy a hűtő folyamatosan működik, a szobahőmérséklet annyi mint máskor 24-25 C közt mozog egész nap. Ma újratelepítettem még egyszer a Windowsot, semmi probléma nem volt azonban miután ugyanazokat a drivereket feltelepítettem egy már korábban megírt CDről (mindig erről telepítem) és ujraindítom a gépet, ismét folyamatosan kezdi a hűtést. A netről letöltött Total Commander Ultima Prime tartalmaz egy System Info-s progit, az azt mutatja, hogy egy böngészővel 63 C környékén van a processzor hőmérséklet, 70 C környékén mozog a videókártya hőmérsékelete. Próbáltam az előszobában lerakni a hideg csempére, azonban ott is pár fokkal alacsonyabb hőmérsékeletet mutatott csupán :(
A laptopom adatai:
Asus K53SV
Processzor: Intel Core Sandy Brige 2430 M - 2,4 GHZ
Videókártya: Geforce GT 540 M - 1 GB
4 GB RAM - 1333 MHZ
640 GB - 5400 RP/M HDD
OP rendszer: A szoksásos Windwos 7 Home Premium 64 Bit (Extreme loaderrel aktivált)
Az Asus laptopok hamar túlmelegednek.
Ajánlatos szétszedni és kiporolni, na meg újrapasztázni, mert ameddig nem megy legalább 50 fok alá addig folyamatosan fog hűteni.
Nekem speciel 43 fok alatt hagyja abba a hűtést, de két perc és ismét hűt.
ctrl+alt+del
hívd elő a feladat kezelőt, megmutatja mi túráztatja a procit. Aztán vagy gugli vagy gyakorikérdések. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!