Win XP miért nem ismeri fel a második (új) merevlemezt?
Beszereltem az új Seagate 1TB SATA3 merevlemezt, a BIOS látja, azonosítja. A Device Manager Disks pontjában látható az azonosítója, a Properties szerint rendben működik. A DiskManagerben azonban nem látszik csak az eredetileg is benne lévő (SATA) merevlemez, és a szintén SATA DVD-író. Ezért nem lehet még inicializálni sem.
A Help szerinti "scan disks" és "rescan disks" parancsokra nem történik semmi.
Sajnos ez nem segít, bár nagyon sokszor megcsináltam. A DiscManager egyszerűen nem érzékeli a látszólag hibátlanul működő eszközt.
1.Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára.
2.Kattintson a Teljesítmény és karbantartás, majd a Felügyeleti eszközök hivatkozásra. Kattintson duplán a Számítógép-kezelés ikonra. Kattintson a konzolfa Lemezkezelés elemére.
Itt látnod kell minden vinyót.
A régi vinyód mekkora?
Az XP-m angol, gondolom az Administrative Tools/Computer Management/Storage/Disk Management-ről van szó. Sajnos ebben nem látszik, amit várnék: Disk 1, ami egy betűjel és partíció nélküli meghajtó lenne, de nincsen.
Az alap merevlemezem 180 GB-os, ezen van egy C és D partíció. Sajnos a D-n már nincs hely, a C-n még van 33%.
A korábban részletezett alap merevlemezem is SATA csatlakozós, és a DVD-ROM is. Ezek működnek, ezért gondolom, hogy van driver. Itt van két képernyőmentés a helyzetről:
Elolvastam a linkeket, de ez szerintem nálam nem aktuális, mert egyrészt SP3 van, másrészt már eleve nagyobb a merevlemez, mint amiről szól.
Új fejlemény a nem látható merevlemez ügyében. Egy javaslat alapján megnéztem a system infóban, és az 1 TB-os merevlemezt 2 TB-osnak látja!!!???
Itt a kép:
Találkozott már valaki ilyennel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!