Ez a laptop mennyit érne?
Dell inspiron n5010:
Intel i3 2.53ghz
4gb ram
244Gb hdd
ATI radeon hd 5650
64bites op rendszer
törölnék mindent a merevlemezről
1,5 éves
Hibátlanul működik
az asztalomon volt nem nagyon hordoztam... 1-2 kisebb karc a fedőlapján!
Adnék hozzá egy hűtőt ami alulról fújja (12000-ért vettem újonnan)
+ egy válltáskát a géphez
Ezek garanciális uj árak.
Minden annyit ér amennyit adnak érte.
Most hiába győzködöd magad, 120-125 ért kapni i3 dedikált kártyást, vagy inkább vennék 100-110-ért felsőkategóriás pentium + dedikált kártyás lapost, mint tőled használt 1,5 éves lapost.
Én még a 60.000-et is sokallom. Mert mint írtam, a vinyót kukázhatóm (ha leszedhető a hátúja), és garancia se nagyon hiszem hogy van a tiedre. Szóval elégedj meg ezzel a gondolattal.
Az a baj hogy nincs fogalmad arról, mit jelent hogy "használt"
Ha veszek most egy lapost, TV-t vagy egy komplett PC-t, mondjuk 150.000-ért. Majd decemberben eladom, akkor használt termék, vagyis 100.000 alá esik. Ha karcolom is, akkor még azalá, vagy ha valami baja van akkor megint azalá.
1,5 év alatt tuti hogy van szektorhiba a particíón. 244GB amúgy is kevés. Vagyis ebből a 2 dologból adódóan 100%-osan kidobnám a vinyót.
"Dedikált" meg azt jelenti hogy nem alaplapi, vagyis beépített "erős" videokártya. (alaplapihoz képest)
Garancia átlagban 2 év, ritka esetben 3. Ha még van is rá gari, az maximum fél év, 1,5 év (bár utóbbit kétlem, mert rika a 3 éves gari, max ha +ba kötötted rá).
Lapost meg főleg rizikós venni használtan, mert kitudja mikor lesz baja, és ha olyan, akkor ki lehet kukázni, mert nem mindent tudnak kijavítani. Ezért kell a garancia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!