Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a véleményetek az AMD FX...

Mi a véleményetek az AMD FX 8350 8magos 4ghz proceszorol az intel I7 tell őszehasonlitva?

Figyelt kérdés

2013. jan. 11. 07:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Nincs olyan processzor, ami 6 évig bírná. A legdurvább processzor anno a QX9650 volt, ez is egy 3 éves processzor. Még megállja a helyét most is, de az a proci 200 k volt újan, egy mostani i5 tud annyit. Hiába veszel játszani durva processzort, értelmetlen. Egy i5/6300 bőven elég, amennyit spórolsz, abból két év múlva veszel másikat.
2013. jan. 11. 11:17
 12/27 anti paladin ***** válasza:

Hehe, én is a prohardver cikket akartam linkelni. :)

Van ahol egy szinten van sandy, ivy i7-tel van ahol 20%-kal le van maradva. Cserébe az amd ~60e, i7 75-80e.

Fogyasztás: üresjárat filmnézés alatt +10-15W-ot eszik a 8350 az i7-hez képest. Játék alatt +60W.

Ebben a kategóriában kicsit túlértékelt a fogyasztás szerepe. Sokan lovagolnak rajta de csúcsgépnél oly mindegy hogy most 270 vagy 330W-ot eszik a rendszer.

Játék alatt egyérteműen lassabb az amd. Inkább melóhoz jó a 8350 de ott is meg kell nézni, mihez veszi az ember.

Sztem a 8350 inkább CÉLhardver.

2013. jan. 11. 11:47
 13/27 anonim ***** válasza:
75 000 forintért nem kapsz szorzózármentes i7-et és az FX-8350 is inkább 50 mint 60 000 Ft, játékoknál pedig nagy felbontáson (fry cry kivételével, nyilván nem 1024x768-ban játszik az ember ilyen kaliberű cpu-val)1-2 fps különbség van, véleményem szerint felhasználástól függően egy szorzózármentes i5 vagy FX-8320 ár/teljesítményben a legjobb vétel(bár én boldogan ellennék egy FX-6300-zal is).
2013. jan. 11. 12:33
 14/27 A kérdező kommentje:
Tudom hogy mindkét proci vine mindent jlenleg és az a minimum 25ezres kőlőnbség FX8350 és az I7 kőzt elég sok akora. Mint ami jelenleg bármit elvisz és a FX8350 kőzt . A jelenlegi gépem 2,4 egymagos celerom procis idje lecserélni és ugy akarom hogy a lehető legtőváb legyen használható .
2013. jan. 11. 13:01
 15/27 lindmayer ***** válasza:
akkor inkább fx6300-ast vegyél és 7950-es vga-t(ha belefér)
2013. jan. 11. 13:10
 16/27 anonim ***** válasza:

Az FX8350 ellenfele az i3570K átlagba véve.

Felhasználás kérdése az egész dolog.

Többszálas programokban(pl.Adoble Premiere)sokkal jobban teljesít az FX8350.Van,ahol az i7 szintjén van.Itt pl.

[link]

Persze vannak olyan programok,amik egyáltalán nem szeretik a többszálas meghajtást,itt az FX-ek nem teljesítnek túl jól.

Alacsonyabb felbontáson,játékra valamennyivel több FPS-t produkál az i5,magas felbontáson pedig elenyésző a különbség.

2013. jan. 11. 13:32
 17/27 anonim ***** válasza:

Bocsánat,rossz volt a link.

[link]

2013. jan. 11. 13:33
 18/27 A kérdező kommentje:
80ezermár sok eg y alkatrészért vidi krytyának olcsóbat gondoltam
2013. jan. 11. 13:34
 19/27 anonim ***** válasza:

Akkor tisztázzuk le:

Mire akarod használni a gépet?

Mennyid van a gépre?

Montor,bill.,egér stb.kell?

2013. jan. 11. 13:49
 20/27 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Processzorra persze nem sokaltad pénzt:)

.

az hogy te celeront vetél akkor az nem azt jelenti hogy most muszáj csúcsot vened

hiszen ma is vanak celeronok új gyártásal régidtöl sokkal jobb

de egy egy Sandy celeron és egy i5 de még egy i3 közt is ég és föld van

tán azthiszed hogy gyenge lesz?

.

te vetél egy abszolút legolcsóbat kitudja hány éve nemfigyéltem mit irtál de pl. 10éve

mit gondoltál hogy egy középkategóriás proci aránayiban nem sokal jobb vétel?

mint egy teljesen alsókategóriás hiszen amikor celeronod veted is biztos voltak középkategóriás procik is

de az még mondhatni az öskor volt ha 478/775 pentium 4 alapu celeron ról van szó

mai procikal nem lehet egy kalap alá veni

.

ha videokártyán sprolsz nyugodtan sporolj procin is

méghozá azért mert gondolom nincs hatalmas kereted rá

így ha eleget sporolsz extra géház belefér ami egy 6évre tervezet gépnél nagyon fontos

extra táp is és netán cpu hütés egyéb nyalánkságok

.

i7 1156 vagy 1366 ban volt olyan proci ami 100ezer körülibe került ezt valaki akor megvete ilyen áron

most használtpiacon ez a proci 30-40ezer és a kutyának se kell (csak olyanak kinek ilyen alaplapja van és procija gyenge)

.

és ez még 1-2-3éves proci sincs és már jóval félára alatt van

szóval procival nem csinálsz befektetést

(ha atól féltél hogy vga t azért nem veszel drágát mert használt ára ugyis lemegy, procié ugyan ugy lemegy föleg hoszú idö után)

.

amugu gépet sosem szabad úgy veni hogy minen egyes hardvere megszabot árát határozok meg

az fontos hogy mire használnád

.

ezek a tervezö programok micsodák? nevüket leirod? és ugye játék is fontos nem?

fogsz valami gépigényes munkát is végezni? 3D tervezés Auto CAD ilyesmi...

2013. jan. 11. 14:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!