Mi a véleményetek az AMD FX 8350 8magos 4ghz proceszorol az intel I7 tell őszehasonlitva?
Hehe, én is a prohardver cikket akartam linkelni. :)
Van ahol egy szinten van sandy, ivy i7-tel van ahol 20%-kal le van maradva. Cserébe az amd ~60e, i7 75-80e.
Fogyasztás: üresjárat filmnézés alatt +10-15W-ot eszik a 8350 az i7-hez képest. Játék alatt +60W.
Ebben a kategóriában kicsit túlértékelt a fogyasztás szerepe. Sokan lovagolnak rajta de csúcsgépnél oly mindegy hogy most 270 vagy 330W-ot eszik a rendszer.
Játék alatt egyérteműen lassabb az amd. Inkább melóhoz jó a 8350 de ott is meg kell nézni, mihez veszi az ember.
Sztem a 8350 inkább CÉLhardver.
Az FX8350 ellenfele az i3570K átlagba véve.
Felhasználás kérdése az egész dolog.
Többszálas programokban(pl.Adoble Premiere)sokkal jobban teljesít az FX8350.Van,ahol az i7 szintjén van.Itt pl.
Persze vannak olyan programok,amik egyáltalán nem szeretik a többszálas meghajtást,itt az FX-ek nem teljesítnek túl jól.
Alacsonyabb felbontáson,játékra valamennyivel több FPS-t produkál az i5,magas felbontáson pedig elenyésző a különbség.
Akkor tisztázzuk le:
Mire akarod használni a gépet?
Mennyid van a gépre?
Montor,bill.,egér stb.kell?
Processzorra persze nem sokaltad pénzt:)
.
az hogy te celeront vetél akkor az nem azt jelenti hogy most muszáj csúcsot vened
hiszen ma is vanak celeronok új gyártásal régidtöl sokkal jobb
de egy egy Sandy celeron és egy i5 de még egy i3 közt is ég és föld van
tán azthiszed hogy gyenge lesz?
.
te vetél egy abszolút legolcsóbat kitudja hány éve nemfigyéltem mit irtál de pl. 10éve
mit gondoltál hogy egy középkategóriás proci aránayiban nem sokal jobb vétel?
mint egy teljesen alsókategóriás hiszen amikor celeronod veted is biztos voltak középkategóriás procik is
de az még mondhatni az öskor volt ha 478/775 pentium 4 alapu celeron ról van szó
mai procikal nem lehet egy kalap alá veni
.
ha videokártyán sprolsz nyugodtan sporolj procin is
méghozá azért mert gondolom nincs hatalmas kereted rá
így ha eleget sporolsz extra géház belefér ami egy 6évre tervezet gépnél nagyon fontos
extra táp is és netán cpu hütés egyéb nyalánkságok
.
i7 1156 vagy 1366 ban volt olyan proci ami 100ezer körülibe került ezt valaki akor megvete ilyen áron
most használtpiacon ez a proci 30-40ezer és a kutyának se kell (csak olyanak kinek ilyen alaplapja van és procija gyenge)
.
és ez még 1-2-3éves proci sincs és már jóval félára alatt van
szóval procival nem csinálsz befektetést
(ha atól féltél hogy vga t azért nem veszel drágát mert használt ára ugyis lemegy, procié ugyan ugy lemegy föleg hoszú idö után)
.
amugu gépet sosem szabad úgy veni hogy minen egyes hardvere megszabot árát határozok meg
az fontos hogy mire használnád
.
ezek a tervezö programok micsodák? nevüket leirod? és ugye játék is fontos nem?
fogsz valami gépigényes munkát is végezni? 3D tervezés Auto CAD ilyesmi...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!