Melyik Linuxot tudom használni hardvertesztelésre? A szervizesek szokták letesztelni egy Linux boot-olással a gépet, hogy van e baja.
Azt hallottam, hogy a leggyorsabban úgy lehet kideríteni, hogy milyen hardveres hibája van egy számítógépnek, ha beteszünk egy Linuxos boot lemezt, ami boot-olás közben kiírja a képernyőre, hogy milyen hibák vannak.
Láttam is élőben ilyet, csak elfelejtettem, hogy a Linux melyik verziója alkalmas erre.
Olyan kellene ami a nagyon régi géptől a legújabbakig képes erre a tesztre.
Ha elkezd beboot-olni, és kiírja, akkor mikor kell kivegyem a gépből a lemezt, hogy nehogy rátelepüljön a gépre?
A válaszokat előre is köszi
Fedora LXDE spin az régi gépeken is megy. Esetleg még a XFCE spin is.
A lemezt bármikor kiveheted, amikor már nincs rá szükséged, mert amíg nem indítod el a telepítést, addig nem fog települni, főleg, hogy előtte még van öt oldalnyi beállítás is.
A Tiny Core Linux is lehet, hogy tudja ezt, de én még ilyenre nem használtam. A Lubuntu meg Xubuntu is jó lehet erre a feladatra.
Megjegyzés: az LCDE és XFCE asztali környezet egyaránt keveset eszik, de az előbbi az utóbbinál leheletnyivel kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!