Tegnap leöntöttem a dell laptopomat kólával véletlenül, és ma meg már be sem kapcsol. Ki lett szárítva, de most hogyan tovább? Tudom szervíz, de mennyibe fájhat ez nekem?
Legalább bekapcsolva öntötted le?:D
Hát akkor szinte biztos,hogy befolyt az alaplapra a kóla,és szép rövidzárlatot okozott.
Most szépen,tedd össze a kezed,és kezdj el imátkozni,hogy olyan über szuperül működött-e a tápegységed túláram védelme,hogy még hardver sérülés nélkül,gyorsan letudta-e kapni az áramról az alkatrészeket.
De ide 100%,hogy szervíz kell.
Árat nem tudok,de ha kiégett a rendszer,akkor egy egész laptopot kell majd venned:D
Örülök,hogy feldobhattam a napod:D
De istenem ha egyszer egy elektronikai eszközt leöntesz valamivel akkor miért próbálod bekapcsolni?
Amikor ráöntötted,rögtön ki kellet volna húzni a tápot,meg kivenni az aksit,és írány a szervíz.
Így nagy eséllyel keresztet vethetsz rá.
Szép munka. :) Ha mákod van "csak" az alaplap szállt el. Olyan 50e-be kerülhet a csere de a típustól függően lehet ez 100e is.
Ha nincs szerencséd a zárlat magával rántotta a többi alkatrészt is a halálba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!