Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi és miért kerreg a gépben?

Mi és miért kerreg a gépben?

Figyelt kérdés
Talán a winchester mintha onnan hallanám a hangot de azt olvastam ha kerreg valószínűleg el fog romlani de mikor már összerakattam 1 éve a gépet már első használatkor is ezt csinálta és semmi gond nem volt még vele. Ha éppen nem csinálok semmit akkor nem adja ki a hangot de amint elkezdek valamit csinálni gépen szakaszosan(nem szabályosan) kerreg.
2013. jan. 5. 13:48
 1/2 Mr. V. ***** válasza:

töredezettségmentesítés (havonta 1x legalább) csökkenti a fejmozgást és minél régebbi a rendszer (mentesítés nélkül), annál töredezettebb és hangosabb, egyúttal lassabb is.

Attól, hogy kerreg, még nem fog meghalni. Ha olvashatatlan adatokat talál vagy nagyon lassan ér el 1-2 fájlt, akkor kell mielőbb menteni róla mindent.

A kerregés egy természetes dolog és idővel természetesen hangosabb lesz, mivel a csapágyak is kopnak. Nekem 8 éva megy napi 4-5 órát a gép és a HDD még mindig hibátlan.

2013. jan. 5. 18:58
 2/2 A kérdező kommentje:
Rendben köszi szépen :) Közbe letöltöttem teszt programokat hozzá és mindegyik azt írta hogy semmi baja nincs szóval valószínűleg tényleg természetes és csak azért figyelek rá ennyire mert nagyon halk a gép :)
2013. jan. 5. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!