Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől romlik el winchester...

Mitől romlik el winchester órák alatt?

Figyelt kérdés
Furcsán kattogott,leszedtem a hard disk sentinelt és azt írta,hogy 54%os kondició meg szektor hibák vannak. Ezután kb 30percel már 30% alatt volt a kondició, most 10percel utána meg nem is látja a gép. Szektorhibától elromlik ilyen hamar? vagy mitől romlott el?
2013. jan. 2. 21:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A kattogással van ott a bibi. Az nem természetes. Nekem is így romlott el az egyik merevlemezem, mondjuk arra ráütöttem egy nagyot az idegességemben és azért kezdett el kattogni...újraindult, de nem bírt bootolni.

A hiba egyébként nem a szektorhibáktól van. lehet, hogy egyszerű elöregedés, de nincs tippem.

Nem ütötted oda valamihez?

2013. jan. 2. 21:23
 2/12 anonim ***** válasza:

A winchester rossz szektoros halálának 3 oka van.

- Nagyon magas üzemi hőmérséklet.

- Fizikai ártalom. Ütés és mozgatás üzem közben.

- A gyenge tápegység "tolj" feszültség lökésekkel a merevlemezt.

2013. jan. 2. 21:26
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem ütöttem oda semmihez,érintetlen,mágnes sem került a közelébe meg semmi ilyesmi. Ugyan úgy van ahogy eddig, és nem is régi,szóval az elöregedés még korai.
2013. jan. 2. 21:26
 4/12 anonim ***** válasza:
Milyen típus? Mikori?
2013. jan. 2. 21:35
 5/12 A kérdező kommentje:
western digital,kb 2 éves
2013. jan. 2. 21:36
 6/12 A kérdező kommentje:
kicsit kevesebb mint 500napot írt működési időnek
 7/12 A kérdező kommentje:
480 körül
 8/12 A kérdező kommentje:
pontosan nem tudom hogy milyen western digital, 1 TB-s volt
2013. jan. 2. 21:37
 9/12 anonim ***** válasza:

Hát... 2 év alatt hacsak nincs kitéve extrém körülményeknek, egy WD tényleg nem szabadna, hogy elromoljon. Persze lehet, hogy csak egy rossz példányt fogtál ki, vagy tényleg valami külső káros tényező érte.

Egyébként az nem "órák alatt" romlott el. Gyanítom, hogy egyszerűen elamortizálódott. Szóval ha úgy vesszük, 2 év alatt romlott el. Csak érted, fog szólni, hogy "te figyelj már, 2 hónap múlva el fogok romlani".

2013. jan. 2. 21:39
 10/12 A kérdező kommentje:
De tegnap semmi baja nem volt,ma lett,feltettem a progit, 54%os kondición volt... utána 30 perc után mikor próbáltam lementeni a dolgokat már 30% alá lement és pár perc után el is romlott. Eddig hibátlanul meg lehetett nyitni róla mindent,soha nem volt lassú sem. Ma lett csak rossz.
2013. jan. 2. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!