Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha húzom a processzort akkora...

Ha húzom a processzort akkora a RAMokat is kell? Vagy azt magától elvégzi a gép?

Figyelt kérdés

Segítsetek, mert nem teljesen értem hiába olvastam utána. Ha húzom a procit, de a ramokat nem az baj?

Egyáltalán mitől van összefüggés a proci és a ram húzás között?

Ilyen gépem van:

Asus M3A78

AMD Phenom X3 8450, 2100 MHz

Asus 4850

Kingstone DDR2 800Mhz

Sharkoon ház 4db 12 centis Artic cooling 12PWM ventilátor, a alkatrészeken(proci,vga) a gyári hűtő van.

A procit még régebben 2,1 GHZről 2.5 GHZre húztam, VGA-t 625 MHZ 675 MHZ-re, VRAM-t is kb 50-60 MHZel. De mivel érdemi különbséget nem tapasztaltam, se programok, se játékok futtatása közben, így visszaállítottam öket gyári alapértékre.

Vmit rosszul csináltam esetleg? Illetve a ramokat is húznom kellett volna a procival?

Köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 2. 19:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezek annyira kicsi értékek, hogy nem fogod érezni.

Procit 3ghz körül éreznéd meg teszt programokban, Vga-t 800mhz körül, de kérdéses, bírja-e...

2013. jan. 2. 19:22
 2/4 A kérdező kommentje:
A RAMokkal mi a helyzet? húznom kellene a procival vagy nem?
2013. jan. 2. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem
2013. jan. 2. 19:56
 4/4 A kérdező kommentje:
Most az AMD Overdrive-t nézegetem, ha pl. a proci FSB -ét 200MHz 210 MHz húzom akkor automatikusan emelkednek a a RAM-k órajelei is 800- ról 839- re (419). Szóval, ha minden igaz akkor ha húzom a procit akkor azzal együtt a ramokat is..
2013. jan. 2. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!