Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SÜRGŐS! Légyszi vezessetek be...

Lambo96 kérdése:

SÜRGŐS! Légyszi vezessetek be az eBay világába!? (többi lent)

Figyelt kérdés

Kinéztem a laptopomhoz (Dell Latitude D600) egy alsó burkolatot és két oldali zsanért.

[link]

[link]

Először is mennyibe kerülnek ezek a dolgok? Másodszor mivel ezek külföldön vannak, kell valamit fizetnem azért, hogy behozzák az országba, egyáltalán behozzák? És egyáltalán kell házhozszállítást fizetnem? Hogy tudom kifizetni, ha megrendelem? Légyszi amennyire csak tudjátok írjátok le nekem, mert még soha nem rendeltem onnan. Nagyon hálás lennék a segítségért

2013. jan. 2. 16:42
 1/6 anonim ***** válasza:

A burkolat 4 GBP (angol font) és a postaköltség szintén ennyi. Angliából küldik, és a Magyar Posta fogja házhozszállítani, külön költség nélkül.

A zsanér 4.40 USD (amerikai dollár), Hong Kongból küldik, nincs postaköltség (bele van építve az árba), ugyanúgy a M.Posta szállítja házhoz.

Az ebay használata kicsit hosszabb, itt egy leírás, amit találtam magyarul.

[link]

Kell majd egy paypal fiók is (többnyire), amihez kell egy VISA vagy Mastercard vagy American Express kártya.

Leírás:

[link]

2013. jan. 2. 16:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha arra gondolsz vámot kell-e fizetni, nem mivel a zsanérok kicsik a kínaiak megoldják, hogy ajándék csomagként kapod, így nem kell vámolni.

Anglia meg uniós ország. Ha már más haszna nincs is, ennyi tutira.

[link]

Itt ki tudod számolni mennyibe fog kerülni az egész.

A paypal tranzakciós díja most ha jól tudom mindenkori egy dillár. Azt add hozzá mindkettőhöz.

2013. jan. 2. 17:39
 3/6 anonim ***** válasza:

#2-es

Nem a méret számít vámolásnál, hanem az érték. 22 EUR alatt vámmentes minden EU-n kívűlről érkező csomag.

A paypalnál pedig a vevőnek semmilyen tranzakciós díjat nem kell fizetni, csak az eladónak.

2013. jan. 2. 17:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Mindenképp szükséges a PayPal? Miben másabb, mint a sima átutalás? És a PayPal regisztrációnak mi a menete? Mentek a zöld kezek és mennek a további válaszokért.
2013. jan. 2. 19:02
 5/6 anonim ***** válasza:

1-es és 3-as vagyok.

A paypal egy közvetítő cég közted és az eladó között. Nagy előnye, hogy nem kell számlaszámokat cserélni eladó és vevő között, sőt semmilyen pénzügyi adat nem kerül átadásra, csak a pénz maga.

Fent linkeltem neked egy leírást a paypal regisztrációról, de fontos, hogy kell hozzá egy általuk elfogadott bankkártya, máskülönben nem fogod tudni használni. Ez lehet webkártya is, több hazai bank kínál ilyet.

Továbbá előny még, hogy ha bármilyen probléma merül fel az eladóval kapcsolatban, akkor - amennyiben az eladó nem hajlandó megtéríteni az áru árát - a paypal visszafizeti neked, és leveri az eladón (nem köthet új üzletet stb).

Bár ez ritka, de maga a lehetőség megnyugtató.

Sima átutalásnál pedig mindez nem lehetséges, nemzetközi pénzmozgásnál meg sose jutsz a végére egy problémás ügynek.

2013. jan. 2. 19:11
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszi :)

Ment a zöld és remélem számíthatok rátok, ha lesz még kérdésem :D

2013. jan. 2. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!