Melyik konfig legyen? I3 - fx
i3 3220 BOX (s1155)
ASRock B75M-DGS
Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz KIT
vagy
FX 6100-6200-6300 ( vagy ezzel szintű processzor )
ASROCK 960GM/U3S3 FX
Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz KIT
VIDEÓKÁRTYÁM : GTX 560 2GB
Tápegység : 550 W Chieftec
Ha Ház is kell akkor az Coolermaster RC K350.
A konfigoknál szeretnék 65ezer alatt lenni ( A házzal együtt 65 )
2-3 évig biztos nem marad már ringbe. Ha i5-ösökröl beszélnénk az már más lenne,de így. Az i3 most rugdossa az utolsókat új játékok terén. Manapság nagyon elterjedtek az AMD fx-6300+überfasza sapphire 7950-es kombók.
Legalábbis aki ma építi a gépét,lévén az fx-6300 as procit még októberbe adták ki.
Bulldozer szériát én már nem vennék,inkább visherát.
Szóval akkor a három proci közül,természetesene a 6300-ast.
Tisztelt előző:
Én nem vitatom az i3 erősségét,de nekem be ne add,hogy az i3 2-3 múlva nem lesz egyre inkább elavultabb,mert az már nagyon nagy elfogultság lenne. Az amd fx-6300 as is lehet,sok nagyvalószínűséggel az is elavult lesz.
De ez nem erről szól,hanem arról,hogy kinek mi kell.
Nyilván,itt a kérdezőnek patthelyzet van,mert teljesitményileg mind a kettőnek szinte azonos.
DE! Több magot felhasználó programok,játékok,egyre inkább jönnek. És oda majd nem lenne rossz az a 6 mag szerintem.
Ha már kicsit a jövőbe tekintünk.
Mellesleg,aki új gépet akar,és nincs 300 ezer forintja,és mindent,monitort is akar,annak nem hiába ajánljuk(nem csak én,de a legjobbak is) az amd vishera szériáját,mert nekünk fizet az amd,vagy csak azt ismerjük. Hanem azzal a +20-30 ezer forinttal elég szép videókártyát tehetünk a kedves felhasználó gépébe. Mert a játékok jelenlegi tendenciája:
inkább egy gyengébb proci,de erősebb videókártya.
Főleg nagyobb felbontáson nyilvánúl ez meg,amd procinál pedig olyan kártyát ajánlunk már,ami elviszi a játékokat fullhd-ban ultrán.
Nyilván nem fog renderelés versenyeket nyerni az amd az intellel szemben,de ez nem is volt most kérdés.
Minden csak felhasználás kérdése.
Tisztelt válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat adó, egy szóval sem mondtam, hogy 2-3 év múlva az i3 nem lesz elavult. Viszont az fx-6300 is már csak amúlté lesz.
Jelenleg jobban megéri szerintem az i3 egy erős VGA -val hozza az FX-ek szintjét, és árban sem drágább nem beszélve arról, hogy legalább 100w kevesebbet eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!