Ajj, nemhiszem el, már megkéne rendelnem a gépet, de fogalmam sincs, hogy melyiket válasszam. Mi a véleményetek?
Két config közül kéne választanom:
1.
Alaplap ASROCK 970 Extreme4
Processzor AMD FX-8350 4.00GHz AM3+ BOX
Memória CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL8 KIT CMZ8GX3M2A1600C8
Videókártya SAPPHIRE 11196-17-40G HD7950 3GB GDDR5 FLEX BOOST PCIE
Merevlemez SEAGATE 1000GB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003
Optikai egység SAMSUNG SH-118AB/BEBE Fekete
Ház COOLERMASTER RC-K350-KWN2-EN Elite Knight 350
Táp FSP Raider 550W
2.
Alaplap MSI Z77A-G41
Processzor INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX
Memória KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT
Videókártya SAPPHIRE 11196-17-40G HD7950 3GB GDDR5 FLEX BOOST PCIE
Merevlemez HITACHI 1000GB 7K1000.C 7200rpm 32MB SATA2 HDS721010CLA332
Ház COOLERMASTER RC-K350-KWN2-EN Elite Knight 350
Táp FSP Raider 550
Én alapos számitások nélküli becslés alapján ezt a két gépet negyedmillió fölöttire becsülöm.
jelenleg nincs olyan játék amit 7770-es videókártyával ne lehetne kihasználni. oké nem max felbontásban.
processzorban 4 magos amd illik kb hozzá az FX-4xxx sorozat.
a ram oké, az alaplaphoz nem értek. a következő a javaslatom. Ha azért kell ez a konfog mert menő akarsz lenni, INTEL processzorral válaszd az elsőt. Az AMD snasz ugyanakkor ugyanannyi pénzből jobb. Ha fontos a menőség vegyél hozzá vizhűtést is. Az plusz minimum 20 000, de ha szép diszest akarsz akkor több. 30-40 000. Amugy nincs jelkentősége hacsak nem akarod húzzni. De nagyon szép tud lenni. És annyira csendes hogy tényleg nemes eleganciát sugároz, ezt a menőséget nem gunyból gondolom.
Anyagi megfontolásból pedig azt javaslom hogy 7770 es videokártyával 4 magos amd-t vegyél, s 2013 év végefele ved meg az uj generációs videókártyák egyikét amik a 7950 fölött lesznek ahhoz való processzorral.
de ez csak az én magánvéleményem.
Amugy én 660-as videókártyát vettem 6 magos AMDvel, de azért mert nem lesz pénzem az uj generációra söt semi más gépre a közeljövöben, bővitésre se de egyben levő gép kellett valamennyi tartalékkal a jövőre nézve. Elvből nem bővitek gépet utoljára 2006-ban vettem gépet s annak már csak a doboza és a monitorja az amit fel lehet használni a régihez és mindkettő komoly vitatéma lehet.
Ha nem vagy intel fan akkor mindenkép amd.
de ha játékra kell akkor érdemes a játékpiac igényeit is követni. a legjobb felbontásban a te konfigurációd se fogja birni. de az uj generációs videokártyák igen. hogy az általad választott legjobb bulldozer elég lesz e ezekhez azt nem tudom.
ezért az a javaslatom hogy menj le hardveresen a játékigény tetejére s a felszabaduló pénzt tedd inkább bankba ami várhatóan az uj videokártya s proci árának a felét kiteszi majd év végén.
szerintem mást nem kell majd cserélni. de cáfoljon meg érvekkel aki máskép gondolja.
nem azt mondom hogy hallgass rám hanem azt hogy jöjjenek ellenérvek.
2.
A fanboy mióta wowos szleng?...
az a baj – szerintem – hogy összeállitottál egy olyan konfigot ami messze felülmulja hardveresen a játékok igényeit, de legjobb beállitásban mégse fognak futni. de nem tudom merre fejlesztik a játékgyártók a közeljövő játékait. belefuthatsz egy olyan helyzetbe hogy hatalmas tartalékokba fektetsz hardveresen mégis mire kijönnek az uj játékok ez a videokártya már elavult lesz. nem tudom vannak e hirek buldozer processzor fölötti generációról de én nem hallottam. uj generációju videokártyáról viszont igen ami tavasszal lesz.
a 7770 es 2 gigás videokártya kb 40 000 Ft. Amit választottál szerintem kb 150 000. lehet rosszul emlékszem. Az is egy megoldás ha ezt választod a tobbi meg valamelyik a kettőből (ujabb vita tárgya) s tavasszal megveszed 150-200-ért valamelyik uj generációs videokártyát. Talán annyi lesz (ami persze nem biztos) s talán elég lesz rá a legnagyobb bulldozer procid amit kiválasztottál. de ezzel az erővel vehetsz helyette kis bulldozert 25000-ért s kis alaplapot 10 000 ért. s ezeket is cserélni tavasszal….
De mondom ez magánvélemény méghozzá olyan amit én magam se fogadtam meg. Viszont nekem olyan keretem volt amit mindenkép el kellett költenem igy igyekeztem a legnagyobb proci videokártya párost s minden máson sporoltam, legolcsobb alaplap, olcso de még jó táp, se monitor se billentyűzet se egér és a régi házban fog lakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!