Videokártyát szeretnék cserélni a gépemben (konfig lent) egy ATI 7850 2gb-os kártyát szemeltem ki de kérdés hogy milyen gyártótól vegyem. Mindenképpen kell vennem egy új tápot de milyet vegyek? Valamint nem-e kevés az a bizonyos 860MHz-es GPU órajel?
NA a konfig következő:
-processzor: AMD Phenom II x4 965 3,4Ghz
-ram: ADATA 4gb DDR3
Előre is köszi a válaszokat.
Köszi a válaszokat igen sajnos ilyen Codegen hulladékom van :D a gépházzal együtt volt. De a 400W az nem kevés, mert megnéztem több ilyen woltage calculatort is és az ASUS-é az 550w-ot számolt ki ahogy összeraktam a gépet az MSI-é pedig 400w-ot. És amd weboldalán azt írja hogy minimum 500w-os vagy jobb táp ( [link]
De mégegyszer köszi a gyors kérdéseket. :)
Azért van a gyártó oldalán egy szabványos ajánlott! érték mert nem tud semmit a gyártó vagyis ha te pl. itt nem kérdezel és sehol máshol és nem is foglalkozol vele akor talán egy 500W os elviszi a konfigod bármilyen minösithetetlen vacak táp ( hogy medig az más kérdés)
vagyis ha te egy vacak 300W os ra kötnéd el sem indulna vagy nagyon rövid idön belül tönkre mene minden
.
szintén nemtudja gyártó hogy mikori és milyen is pontosa a tápod régebiek nem elég erösek a videokártyákhoz akor sem ha névleges öszteljesítményük alaján böven elkéne birniuk
.
szintén nemtudja gyártó milyen hardvereid vanak még a gépben
így egy hatalmas átlagot és általánoságot öszevetve adnak meg egy olyan teljesítményü tápot amivel már a tájékozatlan és tájékozodni nem tudó vagy nem akaró vevök is
jóval kisebb gond probléma arányal kerülnek szembe mint az emlitet 300W ós ócska táp pl.
.
böven elfogja birni 400W os minöségi táp 7850 t söt 7970 t is elviszi föleg ha semit nem tudningolsz
vagy pl vanak még extrább 400W osok is amik még egy jobbféle (de nem kiemelkedö) 600W os képeségein is túk tehetnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!