Érdemes DVD írót venni a számítógépembe? Vagy elavult dolog?
igen, én is a merevlemezt ajánlom, akár használtan is
bocsi, ha csak ide-s csatlakozód van a gépedben, akkor csak használtan nézz
de akár külső merevlemezt is vehetsz(ha van 2.0-ás usb portod), vagy külső ház+merevlemez
ezek a módszerek nem csak kényelmesebbek, gyorsabbak is, hanem ráadásul még olcsóbb is
manapság már nem divat dvd-re archiválni, többek közt mivel az olcsóbb dvd-k élettartama ÁTLAGban ~3év. filmeket nem érdemes pendrive-ra menteni, inkább külső vagy belső hdd-re.
ha pedig újabb konfig érdekelne, ~30-40E-től tűrhető gépeket lehet kapni elég sok helyen garival, pl:
És mit jelent hogy külső merevlemez?
A gugli szerint ez az, de ezt hogy rakom rá a gépemre? USB csatlakozó van a gépemen (elöl van 2, gondolom ez az, ide szoktam a fényképezőt pl bedugni tehát gyanítom erre is jó lenne). És hogy működik egy ilyen dolog?Rárakok pl X filmet, és azt letörölhetem valamikor vagy az rajta marad örökre? És drága egy ilyen, kell hozzá valami? Mármint én nem tudok beszerelni semmi alkatrészt :)
a pc-ben is kb ugyanilyen adattároló eszköz van, csak ez bele van pakolva egy külső "ház"-ba. általában usb csatlakozásúak, új meghajtóként fog megjelenni a sajátgépnél. pakolhatod rá a filmeket, zenéket, képeket, vagy amit akarsz, és akkor törlöd őket, amikor csak akarod. mivel külső, ezért nem kell hozzá semmit szerelni. az árát a mérete és a márkája határozza meg.
régi fajta géphez talán olyat keresnék, amihez "jár" külső tápegység, így nem probléma a régi pc gyenge tápja a működéshez...
Köszi a linkeket!
És mi a különbség a 2,5 és a 3,5-ös között?
De ahogy nézem a legolcsóbb is 14 körül van. Amúgy azt mondta nekem a szervizben a pasi, hogy 35-40 körül ő összerakna nekem egy jó kis gépet. Mármint olyat ami egy viszonylag modernebb lenne, de hogy milyen alkatrészből azt nem tudom. Mármint hogy az enyémeket vissza tenné-e, vagy teljesen új lenne, vagy bontott vagy hogy gondolta...
alapvetően a 2,5 laptop hdd, a 3,5 pedig asztali gépbe jó. előbbi kisebb méretű is, de külső merevlemez esetében nem sokat számít.
nagyon nem mind1, hogy milyen alkatrészeket kapsz, mert lehet hogy ezért az árért máshol jobbat kapsz. kérjél tőle egy árajánlatot. jah, általában mindenhol kapsz MINIMUM 6 hó garit !!!
40 ezerért sehol nem kapsz újat! ilyen esetben a lényeg a gari, hogy legyen! jó eséllyel, ha pl a 6hónapos gari alatt nem lesz baja, akkor egy ideig biztos kibírja.
ezért szemezgethetsz a fentebb említett használt gépes oldalról pl, ott van 6hó gari, és számlát is szoktak adni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!