Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a gond?

Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Adott a következő jelenség:

Bekapcsolás után a gép nem kezdi meg a bootot, nem tölt be a BIOS, csak pörögnek a ventik, szóval mintha teljesen halott lenne. [B]DE[/B] változó időtartam után (10 perc - 6 óra) végül mégis csak bebootol az üresjárat után és miután ez megvan, betöltött az op rendszer is, már nincs vele semmi gond, tökéletesen működik, nem fagy, nem indul újra, nem kapcsol ki, tökéletesen stabil.

Sokszor szétszedtem már teljesen (a tápot is és ott is úgy tűnik, hogy minden rendben, nincsenek púpos kondik), kontakt spray-jel is kezeltem, ahol csak tudtam, RAM, VGA, CPU és minden egyéb nélkül is próbáltam már elindítani, de a hibajelenség akkor is ugyanaz volt.

A jelenség már kb. 1 éve fennáll, de mivel havonta csak pár alkalommal használom a PC-t, így hagytam... reggel megnyomom a bekapcsoló gombot és legkésőbb délutánra bebootol. De most már nagyon kezd idegesíteni. Nem is maga a jelenség, hanem, hogy nem tudom mi baja. Az egyetlen külsőleg észrevehető hiba a hardvereken, az az alaplapon, az LGA tokban van, ahol is 3-4 LGA lábon látszik, hogy sérültek. Ez okozhat ilyen jelenséget? És miért? Hogy lehet, hogy sikeres boot után már semmilyen hibát nem tapasztalok? Ha nem ez, akkor mi más?

2012. dec. 26. 17:03
 1/1 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Hardvereket nehogy irj...

.

alaplap hiba CMOS stb...

alaplap cserével probálhato ki

merevlemez hiba BOOT sector haldoklik stb...

merevlemez cserével probálhatod ki

.

TÁPban valami nem birja az indulást de nem fulad le hanem egyszer elindul késöbb

táp cserével probálhatod ki

.

ha mind probáltad már és ugyan ugy behal akor bármi okozhatja ezeken kivül ugyhogy nehéz lesz

egy külsö kábel net, nyomtató, stb... netán egy periféria kábel, belsö adatkábel, egyéb csatlakoztatot hardver stb stb...

2012. dec. 26. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!