Miért nem bootolja be a CD-t?
Figyelt kérdés
Vásároltam egy számítógépet ( Dell optiplex 740 -es gépház ), o.p. rendszer nélkül. Gondoltam felrakom rá a Windows XP-t, van is 4 db telepítő CD-m ( legalább 1 csak jó közülök :P ). 2.1.6 -os BIOS van rajta egyébként. Indításkor megnyomtam az F2-t, előhozta a System Setupot. A Boot sequence-nél beállítottam hogy 1. CD/DVD/CD-DVD ről bootoljon. Berakom a lemezt, elinditom, indításokor megnyomm az F12-t, rámegyrek hogy Boot from CD/DVD. És ekkor mi történik? Hát az , hogy nem csinál semmit... Kiírja hogy Boot from CD... és nem csinál semmit. A Boot sequence sorrendjét már kb 80 féle képpen beállítottam de vagy ezt írta ki, vagy hogy helyezzem be a telepítő cd-t... Kivettem a CD meghajtót, de kívülről nem látszott rajta hogy hogy hibás lenne. Próbáltam a másik számítógépről áttenni a CD meghajtót , de nemjó mert az új gépben máshogy vannak a kábelek vagy én nemtom mer a régibe 3 kábelt kell bedugni az újnál meg maximum 2-t lehetne, de azok sem passzolnak a régibe... Valaki valami ötlet?2012. dec. 22. 16:53
1/4 anonim válasza:
Esetleg rosszul írtad ki a lemezt. Hogy is írtad ki?
2/4 anonim válasza:
ha van másik op rendszered, próbáld azokkal is. amúgy meg valószínű hogy a meghajtó satás és azért nem tudod csatlakoztatni a régi helyett.
3/4 anonim válasza:
Ha már 1. boot eszköznek beállítottad a dvd meghajtót, akkor csak hagyd, hogy elinduljon, ne nyomogasd az F12-t, csak hagyd, hogy elinduljon. Ha nem indul, akkor rossz a lemez.
4/4 anonim válasza:
A "boot from CD" szövegnél ugye nyomsz egy billentyűt??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!