Mikor terjednek el az 500GB+ SSD-vel szerelt notebookok?
Mit gondoltok mikor várható radikális változás a szupergyors adattárolás terén?
A gyártók nyilván tudják jó pár évre lőre az ütemezést, de vajon mikor lesznek 500+ vagy akár 1TB-os SSD-k széria tárolók a notebookokban? (tabletekben)
Amikor elértető áron lesznek kaphatóak.
5-10 év talán.
5-10 év?? Kicsit sok, itt szüttyög az SSD már évek óta, csak hát az ára még mindig túlzó az átlagembereknek, nem normális, hogy egy kapacitásban középszintű 512Gb-os lemez egy fél notebook ára.
Értem én a termék életciklusának árgörbéjét de valahogy már 3-4 éve totyorog az SSD piac a tömegeknek, a magas ára miatt. Miért nem lépnek a gyártók?
Mert a fejlesztés nem csettintésre megy. Rengetek pénz, erőforrás, munkás és IDŐ, amíg kifejlesztenek az előzőnél egyel jobb SSD-t. Szépen lépésenként haladnak a gyártók, és majd lassan mennek le az árak is. Az 5-10 évet én nem találom túlságosan túlzónak.
G.
Tehát szerinted a 32Gb-ról 64 GB-ra ugráshoz plusz jelentős fejlesztés kell?
Ezt te sem gondolod komolyan :)
Itt azért nem a CPU csíkszélességét kell csökkenteni.
Oké nem értek hozzá, de az adattárolóknál nem hiszem hogy, 32GB-tól 512Gb-ig eljutni jelentős beruházás kellene.
(Fenntartom a tévedés lehetőségét) :)
Ha 32 gigabájtról 64-re akarod növelni a kapacitást, akkor kétszer annyi adattároló egységet kell bezsúfolnod egységnyi helyre.
Ha 32 gigabájtról akarod 512-re növelni a kapacitást, akkor 16-szor annyi adattároló egységet kell beleraknod. Na mármost, a 32 gigás SSD sem csak egy tok, meg benne egy kicsi adattárolócska meg három negyed rész levegő, hanem bizony az is tele van. Ebből következik, hogy ha te a kapacitását 512 gigabájtra akarod növelni, akkor tizenhatodára kell csökkentened az adattároló egységek méretét. (ez olyan, mintha egy 512-es SSD-be akarnál belezsúfolni 16 db. 32 gigásat)
A dolog persze lehetséges. Csak egy baj van vele: az előállítás költsége NAGYON drága. A feladat megoldani a nagy kapacitású SSD legyártását úgy, hogy legyen olcsó, hosszú élettartamú és persze megbízható.
Na, ez már nagyon nem egyszerű.
Nem értem, mi olyan hihetetlen ebben.
G.
Soha nemfog megszűnni a HDD.
SSD meg nem igazán igényel nagy kapacitást. Pont azért, mert SSD-t szinte csak rendszerparticiónak használunk, mivel nem bírja a nagy adatforgalmat/heves írást.
Vagyis SSD-n nincs torrent, nincsenek megterhelő feladatok, vagyis korlátozná a szabadságjogot.
Ezért fog csak elterjedni a felsőbb kategóriában az SSD64-128GB+HDD.
Na de az SSHD-k (SSD HDD kombók) pont hogy a gyakran használt fájlokat írja olvassa az SSD részről/-re, vagy csak olvas onnan?
Nem tudom pontosan hogyan működik, de akinek pl. sok kép van a gépén annak nagyon lassú a sima hdd-n a beolvasás, a keresés, itt segít az SSD, de ha mondjuk szerkeszteni akarom a képet akkor meg a HDD-re fogja írni? Nem tudom.
Ez az amire gondoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!