Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows 8 probléma a többi lent?

Windows 8 probléma a többi lent?

Figyelt kérdés
Van egy Windows 8 op. rendszerem amit feltelepítettem és az elején működött minden de miután kikapcsoltam a számítógépet és kicsit később visszakapcsoltam bejelentkeztem a windows-ba ezután elkezdett villogni a képernyő feketén és kéken valaki megtudná mondani miért csinálja ezt?

2012. dec. 21. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:
28%
Javaslom takarítsd el a g*cibe a gépedről azt a sz*rt, és tegyél fel helyette egy normális operációs rendszert.
2012. dec. 24. 16:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jó a windows 8. Nekem előtelepített van, amit laptoppal együtt kaptam, és nagyon megszerettem. Könnyű használni, és 15 mp alatt teljesen feláll a rendszer.
2012. dec. 25. 01:54
 3/8 anonim ***** válasza:

Kedves 1. válaszoló:

És mit egyen fel helyette? A programokat elsősorban windowsra írják, erre jönnek ki a fejlesztések és az újítások, ez uralja a piacot.

Lehet valami elfajzott Linux-disztribúcióval mellet verve szabadságharcosokodni persze, ha egy az egyben elmondasz a minőségi A-kategóriás PC-játékokról.

Kedves kérdező:

Megfelelt a géped a minimális hardverigénynek?

2012. dec. 29. 18:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Kedves 3. válaszoló:

> És mit egyen fel helyette?

Például egy XP-t. Gyors, kicsi, egyszerű, átlátható, stabil.

Ha DirectX 10/11-es játékokkal akar játszani, akkor meg tegyen fel egy Windows7-et.

Kicsit mondjuk nehézkes, nagydarab (felzabálja a helyet a winchesteren), bonyolult, és nehéz beállítgatni (egy csomó funkció el van dugva, már ha egyáltalán elérhető a zavaros vezérlőpultról). Meg amit én nagyon szeretek az XP-ben, az az hogy saját magától nem csinál semmit. Csak akkor csinál valamit, ha én azt mondom neki. Ezzel szemben a Windows7 folyamatosan csinál valamit a tudtom nélkül, b*szogatja a winchestert (nem az indexelő!), háttérfolyamatokat indít el amiknek nem tudom hogy mi a funkciója és hogyan lehet őket kikapcsolni, stb. Egyszóval nem egy szimpatikus rendszer.

Viszont -a Windows8-al ellentétben- viszonylag megbízható, és nem produkál olyan lehetetlen hibákat, mint például feketén és kéken villogó képernyő.

2012. dec. 29. 19:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Kedves 4. válaszoló!

Az Windows XP, mint operációs rendszer jócskán elavult már.

Például nem képes kezelni több magos proceszorokat, mert mikor fejlesztették, abban az időben még nem voltak piacon.

Ma már úgyszolván csak többmagos processzorok vannak.

Gyakorlatilag senki nem vesz már egymagos procit. Következésképp olyan op-rendszer kell hozzá, ami képes is kezelmi a több magot.

Ezen kívűl nem képes a 64 bites architektúrát és 4GB RAM-nál többet kezelni.

Akkor miért is jár jobban az xp-vel?

2012. dec. 29. 22:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves 5. válaszoló!

> Például nem képes kezelni több magos proceszorokat

Ezt nem értem tisztán. Mi az hogy nem képes kezelni?

Az én 4 szálas processzoromat (i3-2120) simán kezeli:

[link]

Szépen, kulturáltan elvan, nem panaszkodik a rendszer,

dolgozik a gép mint az állat.

> Ezen kívűl nem képes a 64 bites architektúrát és

> 4GB RAM-nál többet kezelni.

Ebben igazad van.

2012. dec. 29. 23:38
 7/8 anonim ***** válasza:

A 32bit-es rendszer csak 1 magot tud teljesen kihasználni. Az XP 32bit csak 1 magot használ hiába ismer fel 2 magot nem tudja lekezelni.

A processzorod műszaki leírása szerint neked két magos procid van, -de mivel XP-t használsz a másik magot nem használja.

2012. dec. 30. 06:13
 8/8 anonim ***** válasza:

> Az XP 32bit csak 1 magot használ hiába ismer fel 2 magot

> nem tudja lekezelni.

De tudja.

> A processzorod műszaki leírása szerint neked két magos

> procid van, -de mivel XP-t használsz a másik magot nem használja.

Ööö... De. Mind a két magot használja.

Sőt, ebben a processzorban van HyperThreading:

[link]

[link]

Szóval fizikailag két magos, de négy magosnak mutatja magát az operációs rendszer felé.

Az öreg, elavult XP pedig simán, probléma nélkül használja mind a négy szálat:

[link]

Sőt, tapasztalataim szerint a legtöbb BOINC projekt munkacsomagja rövidebb idő alatt elkészül XP alatt, mint Windows7 alatt (4db futott párhuzamosan XP-n és Win7-en is).

2012. dec. 30. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!