Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A4-es vastagabb rajzlapot...

A4-es vastagabb rajzlapot belerakhatok a nyomtatómba?

Figyelt kérdés

lehetséges, hogy lesz valami baja a nyomtatómnak?

hát legalább 2x olyan vastag a rajzlap mint a nyomtatópapírom, és jó tömör is

vagy csak és kizárólag nyomtatópapírral használható?

2012. dec. 21. 16:19
 1/6 SnakeDoc ***** válasza:
60%

ki kell próbálni. Én szerencsés voltam és a 10k-s epsonom vitte az égetett szélű, régies vastag papírt.

(picit a szélét megfestette, de azt tudtuk korrigálni.

2012. dec. 21. 16:40
 2/6 legendavagyok01 ***** válasza:
60%
Én a magam részéről kismilliószor nyomtattam már rajzlapra vagy márványozott lapra okleveleket, névjegykártyákat, miegyebet, különböző nyomtatókkal. Soha nem volt semmi bajom. Persze ezzel nem azt mondom, hogy nem történhet valami, mert a gyártók a 80g-os papírra terveznek (gondolom). Érdemes esetleg utánanézni a haszutmafor-ban, esetleg a gyári oldalon, nem ír-e valamit erről.
 3/6 anonim ***** válasza:
61%

Fotó-nyomtatóba igen, (mivel vannak egész vastag fotópapírok is), egyébként a nyomtatóhoz adott telepítő CD, tartalmazza a használati útmutatót is (1 pdf fájl), aminek az egyik bekezdése, csak a géphez használható papírtipusokkal foglalkozik!

a nyomtató fajtája sem mind egy, lézerbe mehet a vastagabb is, egyszerű olcsóbb festékpatronosba nem ajánlják!

4/6 anonim ***** válasza:
2012. dec. 21. 16:46
 5/6 Golan Trevize ***** válasza:
61%

Amelyik tud úgy nyomtatni, hogy egyenesen viszi át a papírt, nem csak a tálcából felszedni, azzal gond nélkül.

Amelyik csak tálcából tudja felszedni a papírt, azzal is meg lehet próbálni, amximum elakad a lap, de baja nem lesz a nyomtatónak.

2012. dec. 21. 16:46
 6/6 anonim ***** válasza:
55%
Meg lehet vele próbálkozni, de maximum hátsó nyílású etetéssel, hogy a lehető legkevesebbet görbüljön a rajzlap. Némely nyomtatónál van egy kis kallantyú belül, amivel vastagabb laptípusra lehet állítani a nyomtatófejet (tintasugaras nyomtatóknál), hogy ne érjenek hozzá a fúvókák a lap felületéhez. Ezek mellett is kicsi az esély, hogy működne a dolog. A nyomtatók általában a jól bevált géppapír vastagságához lettek tervezve. Nézd meg a nyomtatód user manualját, hogy milyen vastag lappal szabad használni. Grammban adják meg, amely egy m2 területű papír tömegére vonatkozik, ugyanígy jelölik a papír csomagolásán is az értéket.
2012. dec. 21. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!