Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elromlott az alaplapomon...

Kalosavo kérdése:

Elromlott az alaplapomon valami? gigabyte ga-ma78gpm ds2h

Figyelt kérdés
amióta új processzort vettem bele egy phenom II 965 be-t ugyebár cmos reset nélkül nem indult be ... azóta nem müködik a pwm vezérlés mindig maxon megy a cpu fan! biosban is minden okés mert megnéztem probáltam átt tenni voltagera is nem segit ELROMOLHATOTT VALAMI? :( baromira zavaró hogy 1350Rpm-en megy a 300helyett!!! biztos h jó helyre van dugva minden! mert eddig is így müködött... valami ötlet?? :(

#BIOS #gigabyte #AMD #ddr2 #procsszorcsere
2012. dec. 19. 09:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Ellenőrizd esetleg, hogy jól ráfeszült-e a procira a hűtőd. Tettél-e pasztát rá?
2012. dec. 19. 09:50
 2/9 Topmad ***** válasza:
32%

Szia!

A CPU hűtő gondolom utángyártott, igaz? Tudnál csinálni egy képet a BIOS beállításokról, ahol a "quiet fan" és társai vannak?

Ha nem CPU fan-be lenne bedugva a venti, akkor üvölt a gép. Azt észrevennéd.

Szerintem a cmos reset miatt törlődött egy olyan beállítás, ami miatt most fullon nyomja a ventit. A kábele ugye 4 pin-es szintén?

Üdv:

2012. dec. 19. 10:00
 3/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

.

Lehetséges hogy BIOS frisités kell?

meg újonan veted?

mert ha pl. 140W ost kaptál azt nem támogatja alaplapod

amugy az is lehet hogy táp nembirja el már a procit

mert 125W os

régi nemtudom milyen volt...

2012. dec. 19. 10:08
 4/9 A kérdező kommentje:
a hűtésem egy alpenföhn himalaya tökéletesen 32 fokosak a magok a cpu kukap 34 és jó helyre van bedugva mindig is müködött csak az új processzor óta van ez :( pc boltba álította be a srác ezt a cm os dolgot most csináltam még egy resetet én is de semmi :( és amugy prime alatt sem fagy meg semmi gond nincs 54fok fölé sohasem ment a tápom egy Dl 450W eddig semmi gond nem volt régen amikor egy amd athlon 6000+ os volt benne természetesen tudok csinálni biosról egy fényképet sztem minjárt fel teszem :)
2012. dec. 19. 10:46
 5/9 A kérdező kommentje:

tettem fel egy bios képet légyszi segitsetek :(

[link]

2012. dec. 19. 10:58
 6/9 Topmad ***** válasza:

Zsír! Thx. Én az alsó 3 körül kaparásznék. Kell ott lennie egy 'csendes' vagy takarékos beállításnak, ami nem pörgeti annyira.

Ha más nem megy, akkor kézzel vedd le a forgási sebességet. Nekem %-ban 10esével módosítható az érték manual beállításon.

Megjegyzem ha van rá lehetőséged (nincs meg a gyári AMD hűtő?) teszteld, hogy nem az utángyártott hűtő ventije ment-e tönkre. Ha a gyári venti is azonnal maxra pörög, akkor valami BIOS vagy alaplap gond.

Üdv:

2012. dec. 19. 11:08
 7/9 A kérdező kommentje:
nagyon köszi a válaszod sajnos nincs lehetősége álításra csak enabled disabled meg pwm, voltage meg auto mindegyiken ezt produkálja és sajnos a gyári hütőt is felpörgeti 5500rpm ig :( egyébként ez egyiknapról a másikra alakult így ki mert miután hazahoztam a gépet még ugy emlékszek hogy rendben volt mert nem volt "hangja" és egyszer csak felment maxra és azon is maradt :( akkor itt már valami müszer adhatta meg magát sajnos ugy vélem :( de veszek rá egy szabályozható ventilátort és azzal megoldom ha más megoldás nincs :( ja és win 7 reinstall is megvolt tehát nem szoftveres lesz a problémám ami nem nagy gond csak kérdés nem e romlik tovább az a "valami"
2012. dec. 19. 11:20
 8/9 Topmad ***** válasza:

Szia!

Ha a gyári venti is felpörgött, akkor sajna tényleg alaplap vagy BIOS.

Ha a bios beállításokat pedig te kizárod, akkor alaplap gubanc. :S

Az biztos, hogy alapból Auto beállításokon sem pörgeti fel a ventiket max-ra.

Üdv:

2012. dec. 19. 12:44
 9/9 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm válaszaitokat csak abban bízok hogy nem romlik el ez miatt mégvalami :(
2012. dec. 19. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!