Elromlott az alaplapomon valami? gigabyte ga-ma78gpm ds2h
Figyelt kérdés
amióta új processzort vettem bele egy phenom II 965 be-t ugyebár cmos reset nélkül nem indult be ... azóta nem müködik a pwm vezérlés mindig maxon megy a cpu fan! biosban is minden okés mert megnéztem probáltam átt tenni voltagera is nem segit ELROMOLHATOTT VALAMI? :( baromira zavaró hogy 1350Rpm-en megy a 300helyett!!! biztos h jó helyre van dugva minden! mert eddig is így müködött... valami ötlet?? :(
mert ha pl. 140W ost kaptál azt nem támogatja alaplapod
amugy az is lehet hogy táp nembirja el már a procit
mert 125W os
régi nemtudom milyen volt...
2012. dec. 19. 10:08
4/9 A kérdező kommentje:
a hűtésem egy alpenföhn himalaya tökéletesen 32 fokosak a magok a cpu kukap 34 és jó helyre van bedugva mindig is müködött csak az új processzor óta van ez :( pc boltba álította be a srác ezt a cm os dolgot most csináltam még egy resetet én is de semmi :( és amugy prime alatt sem fagy meg semmi gond nincs 54fok fölé sohasem ment a tápom egy Dl 450W eddig semmi gond nem volt régen amikor egy amd athlon 6000+ os volt benne természetesen tudok csinálni biosról egy fényképet sztem minjárt fel teszem :)
Zsír! Thx. Én az alsó 3 körül kaparásznék. Kell ott lennie egy 'csendes' vagy takarékos beállításnak, ami nem pörgeti annyira.
Ha más nem megy, akkor kézzel vedd le a forgási sebességet. Nekem %-ban 10esével módosítható az érték manual beállításon.
Megjegyzem ha van rá lehetőséged (nincs meg a gyári AMD hűtő?) teszteld, hogy nem az utángyártott hűtő ventije ment-e tönkre. Ha a gyári venti is azonnal maxra pörög, akkor valami BIOS vagy alaplap gond.
Üdv:
2012. dec. 19. 11:08
7/9 A kérdező kommentje:
nagyon köszi a válaszod sajnos nincs lehetősége álításra csak enabled disabled meg pwm, voltage meg auto mindegyiken ezt produkálja és sajnos a gyári hütőt is felpörgeti 5500rpm ig :( egyébként ez egyiknapról a másikra alakult így ki mert miután hazahoztam a gépet még ugy emlékszek hogy rendben volt mert nem volt "hangja" és egyszer csak felment maxra és azon is maradt :( akkor itt már valami müszer adhatta meg magát sajnos ugy vélem :( de veszek rá egy szabályozható ventilátort és azzal megoldom ha más megoldás nincs :( ja és win 7 reinstall is megvolt tehát nem szoftveres lesz a problémám ami nem nagy gond csak kérdés nem e romlik tovább az a "valami"
2012. dec. 19. 11:20
8/9 Topmad válasza:
Szia!
Ha a gyári venti is felpörgött, akkor sajna tényleg alaplap vagy BIOS.
Ha a bios beállításokat pedig te kizárod, akkor alaplap gubanc. :S
Az biztos, hogy alapból Auto beállításokon sem pörgeti fel a ventiket max-ra.
Üdv:
2012. dec. 19. 12:44
9/9 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm válaszaitokat csak abban bízok hogy nem romlik el ez miatt mégvalami :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!