Van-e, és ha van, mi az a program, amivel meg lehet állapítani hogy melyik a hibás hardverelem?
Hát egy ilyen tuti pr-ra én is kíváncsi lennék, de szerintem nincs. A Windows legtöbbször memória hibát ír ki, de az sok mindentől lehet, legtöbbször nem a RAM a rossz.
Egyébként jó gép, is fagyhat, ha gagyi táp van benne (ezt nem győzőm hangsúlyozni ) vagy valami kontakt hiba van.
Ha kevés, instabil az áram az bármelyik alkr-nél zavart okozhat.
Prg-k persze vannak, amik tesztelik a különböző alkatrészeket( RAM, merevlemez, stb ), de mint fentebb írtam.....
Mindenesetre én is kíváncsi lennék, egy (szavahihető) programra.
Nincs ilyen program. Az eseménynaplóba bele tudsz nézni, hátha van ott valami információ. De ha csak simán "leáll" a gép, merev kép, nem mozdul az egér, az többnyire melegedési hiba: videokártya, proci, alaplap. Ha kékhalál, akkor elsősorban driver hiba, aztán memória (bár ennek előjele a rendszertelenül feldobott "a következő területen: 0xab47c4ac nem végezhető el a követkző művelet: read" típusú üzenet), de lehet HDD és alaplap hiba is. Ha szétesik a kép fagyás előtt (pöttyös lesz, elmászik a szín, összezavarodik a kép), az szinte tuti videokártya hiba.
Program erre már azért se nagyon lehet, mert ugye lefagy a gép. Valahogy fagyott állapotban meg kéne állapítani mi a hiba, és ezt valahová feljegyezni. De mivel le van fagyva, nem tud mégegy program futni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!