Elég ehhez egy noname (lpk-460W) táp?
Jogod az van hozzá, a gond, hogy amit ajánlasz azt nem kéne. Nézzük a te érveidet. Neked működik. Ez szerintem röhejes egy érv, akkor az én 580-as silent HKC-m is ajánlott mert működik? Aha, vágom én.
Az én meglátásom viszont az, hogy ezek még tápnak se nevezhetőek. Ezt azért is tartom fenn, mivel egy tápegység adja is azt le ami rá van írva, és tegye úgy, hogy esetleges problémáknál a számítógépben lévő többi hardverelem ne károsodjon. Természetesen ez egy nagyon fapados elvárás, ennél több dolgot szokás figyelembe egy tápegység minőségét illetően, de először ezt kell megérteni. Aztán ott van az ágak idióta elosztása, amennyit ezek 12V-on bírnak, a kondik minősége is csapnivaló stb. A hatásfokuk se valami jó, de ezt igazán nem szoktam felróni hacsak nem vészesen alacsony, mivel a hatásfok és a minőség nem egyenesen arányos. Ez még a problémák töredéke, de ennyiből is látszik, hogy mi is a gond itt. Ezért is szoktam írni, hogy újonnan FSP APN a belépőszint.
Visszatérve a még működik a vacak táp dologra. Ahol ilyen minőségű táp van, többnyire jelentős a túlméretezés. Pl.: eszik a gép játékok alatt 150wattot, de a táp benne 500-as kacat. Így azért nem az agyonterheléstől fog beszarni, de esetleges más hibák még alakulhatnak.
"hogy neked, meg pár embernek negatív tapasztalatai vannak a típussal kapcsolatban"
Kérés mi a negatív tapasztalat. Az is negatív tapasztalat, hogy egyes aktíc PFC-s delta tápok olcsó szünetmentesekkel nem működtek(csak szinuszossal), meg az is negatív tapasztalat, hogy a codegen táp egy fél gépet kinyír. Azért érezhető a különbség, meg az is jelent valamit, hogy ha szar tápról beszélünk a codegen a 2. legkedveltebb példa. Szóval amíg ilyesmiről szó van, addig ez nem lesz ajánlott. Azt viszont nem érem mi a francért vitatkozok én olyan egyénnel aki ilyeneket ír:
"veszek Power tápot újonnan 5ezerért, 2éves garanciával, azt ha 1év alatt nem égett ki, akkor nem is fog..."
Na mindegy, a végére egy kultikus videó stoltól:
Veszek egy Smith and Wessont, betárazok egy töltényt. Megpörgetem a forgótárat, a fejemhez emelem. KATT.KATT.KATT.KATT.KATT.BUMMM!!!
Betárazok 2 töltényt... KATT. BUMMMM!!!
Inkább egy FSP HEXA, vagy Chieftec ctg, azokban nincs töltény... legfeljebb elvétve. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!