Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Heló! Egy p5l-mx alaplapba...

Heló! Egy p5l-mx alaplapba milyen videókártyát tudnék még belerakni?

Figyelt kérdés

nemrég kihívtunk egy pc-s srácot, és azt mondta hogy hiába integrált a videókártyaí mellé lehet még 1 videókártyát mellé rakni. az lenne a kérdésem hogy ebbe az alaplapba mekkora vidikártyát tudok belerakni?

mostani konfigom:

intel celeron 3.46ghz

nvidia gforce 8400gs

2gb ram

2012. dec. 13. 09:05
1 2
 1/15 Topmad ***** válasza:

Szia!

Van PCI-e sín a lapon, így gyakorlatilag bármely PCI-e VGA kártya illeszthető a konfigba.

Az nvidia gforce 8400gs nem integrált kártya, tehát most foglalt a PCI-e síned.

A procit elnézve viszont lehet, hogy korlátokba fogsz ütközni, mert a Celeron nem fogja kihajtani a jobb VGA karikat. Szóval ha beruházol, akkor nem csak videokártyára kell költened... :S

A kártya mérete amúgy a ház méretétől függ.

Üdv:

2012. dec. 13. 11:10
 2/15 A kérdező kommentje:
és tudnál példákat írni hogy milyen vga-t érdemes belerakni?? fontos lenne.
2012. dec. 13. 13:11
 3/15 Topmad ***** válasza:

Szia!

Manapság az összes VGA kártya PCI-e szabványt használ, 2.0, 2.1, 3.0 sebességekkel.

Magyarán szólva rámész bármely eladói honlapra, és pénztárcádnak megfelelően válogatsz a karik közül. Ha most elkezedném felsorolni, h mi jó bele, akkor 1-2 hétig itt ülnénk. :)

Üdv:

2012. dec. 13. 13:16
 4/15 A kérdező kommentje:
Szóval ha olyan lenne akkor vehetnék egy ATI radeon HD7770-es vga-t és azt viszi? tényleg erről jut eszembe hogy kommenteket olvastam hogy a hd6850-es vga jobb mint a 7770-es vga. ez igaz?
2012. dec. 13. 13:21
 5/15 Topmad ***** válasza:

Nekem pont HD6850-esem van, és szerintem papíron jobb teljesítménye van, de teszteket nem néztem róla. A 7770 128bit-es memória szávszélű, ha jól emlékszem. A 6850-es meg 256.

Nem tudom, bele kell ásnia magát az embernek.

A gépedbe bele tudod rakni, az biztos.

Üdv:

2012. dec. 13. 13:39
 6/15 A kérdező kommentje:
szerinted akkor melyiket érdemes megvenni? a 6850-est???
2012. dec. 13. 13:46
 7/15 Topmad ***** válasza:

Ha még találsz olyat, akkor igen. Szerintem ára is egész jó, nekem nagyon bevált! :) Nekem a gyári OC-s van.

Üdv:

2012. dec. 13. 14:02
 8/15 A kérdező kommentje:
oké nagyon szépen köszi!! az lenne az utolsó kérdésem, hogy milyen játékot visz el az a videókártya? ezzel a vidikártyával milyen játékokkal játszottál amin akadozás nélkül ment???
2012. dec. 13. 14:16
 9/15 Topmad ***** válasza:

Szia!

Skyrim-mel nyomtultam vele, az ha jól emlékszem Ultrára volt állítva. Csak akkor akadt meg, amikor beállítam a fővárosba, és körülnéztem 360 fokban. Ott rengeteg dologot kellett renderelnie a kártyának. Ez nem azt jelenti, hogy megállt a játék, csak érezni lehetett, hogy ott nem annyira sima.

Star Craft 2-t tolom Ultrán, az is nagyon szépen megy. Flight simulator X is elfutott rendesen, de nem maxon, mert az iszonyat gépigénnyel rendelkezik.

A felbontás minden esetben 1280x1024 volt, nem HD. A kártya halk, a hűtés jól végzi a dolgát és iszonyat jó a designe. Sniper Elite V2 is simán elment rajta.

Üdv:

2012. dec. 13. 14:24
 10/15 A kérdező kommentje:
tudom hogy azt írtam hogy ez az utolsó de mi az hogy ultra? és a cod5-öt viszi ez a videókártya???
2012. dec. 13. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!