Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Normál (nem érintő képernyős)...

Normál (nem érintő képernyős) monitorhoz létezik-e stylus?

Figyelt kérdés
Annyi féle kütyüt találni az interneten. Engem az érdekelne, hogy valamely eszköz alkalmas-e arra, hogy "egérként viselkedve", de a hagyományos monitorom felületén tudjam használni. Ha létezik ilyen, akkor mi neki a pontos neve, esetleg hol lehet kapni?
2012. dec. 13. 07:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Ennek mi értelme egyébként?

De valamikor volt olyan cucc, amivel meg lehetett oldani. Az egyik egy fólia volt, amit a monitorra kellett rakni és az érzékelt, a másik meg egy infrás érzékelő, amit a monitor kávájára rögzítve lehetett ilyesmire használni. Nem tudom ilyenek vannak -e még a manapság, kb. 10 évvel ezelőtt foglalkoztam ezekkel.

2012. dec. 13. 09:21
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, a fóliásról én is hallottam, de ezt már nekem sem sikerült megtalálnom sehol...

Az értelme pedig annyi, hogy sokszor rajzolok, tervezek számítógépen. De nem annyit hogy megérje nagyobb berhuházásokat tennem ezért. Van digitális rajz táblám, de néha jól jönne, ha közvetlenül a monitoron (vagyis magán a rajzolt képen) tudnék egy-egy dolgot megvalósítani, nem pedig az asztalra letett táblán. Az érintőképernyőn pedig azért nem is gondolkoztam, mert ezek a rajzok kicsit pontosabb vonalakat igényelnek, mint amit a böszme vastag mutatóujjammal rajzolni tudok :)

Ezért gondoltam valami "átmeneti" megoldásra a kettő között...

2013. jan. 2. 09:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezek az "utólagos" megoldások rajzra nem alkalmasak! Ezek is "csak" érintőképernyőt csinálnak a monitorból, a rajzhoz finomabb felbontás és nyomásérzékenység is szükséges.
2013. jan. 2. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!