Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet az oka hogy indításko...

Mi lehet az oka hogy indításkor, ezt a képet adja be a számítógép, és innen sehova se mozdul? Ha lekapcsolom, és újra elindítom, akkor rendesen elindul. Hetente kb 3-4 alkalommal játssza ezt el.

Figyelt kérdés
Asus k8n alaplapról van szó, volt már a bios frissítve, de annál újabb frissítés nincs mint ami rajta van (2006) talán kuka az alaplap?
2009. aug. 21. 12:46
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Legközelebb én is intelt vennék de ezt a gépet én újonnan vettem most 7 éves eddig semmi probléma nem volt vele.Most végülis szereztem egy vatta új IDE kábelt csináltam egy bios resetet meg kitakarítottam az egészet,a bios-ához nem nyúltam tehát defult-on hagytam ,most egy pár indítást meg kell várni hogy hogyan reagál aztán meglátjuk.Mindenesetre köszi mindenkinek a sok jó tanácsot
2009. aug. 23. 18:19
 12/19 anonim ***** válasza:
szivesen :) de azért majd közöld velünk az eredményt .
2009. aug. 24. 14:42
 13/19 A kérdező kommentje:
14:50-esnek van igaza, a problémát valószínűleg egy sérült IDE kábel okozta ami az alaplapot köti össze a vinyóval,de mindenkinek köszönöm a válaszokat ,még egyszer.Egyre viszont még kíváncsi lennék,ha nem látja a vinyót vagy nem találja mért nem írja ki?Vagy megtalálta már csak valamiért nem tud adatot küldeni rá a bios? Azért erőltetem ezt a problémát annyira mert ez már régóta fenn áll így tanulni szeretnék belőle,úgy hogy az nem baj hogy ha valaki elmagyarázná hogy zajlik ez az egész és miért adta ki ezt a képet.
2009. aug. 24. 18:42
 14/19 anonim ***** válasza:

üdv :) 14:50 es vok

egyes alaplapok il bios ok igy reagálnak .

pl ha kiveszed a winyot és beraksz egy másikat akkort hiába van beálitva az hogy automatikussan ismerje fel még mindig a régi winyot keresi

de ez a helyzet a dvd meghajtokkal is tehát ha van egy lg dvd irod és azt kicseréled egy másik lg dvd irora még indig a régit fogja keresni :)

A hugoméknak van egy ilyen alaplapjuk ugy szoktam csinálni ha vesznek bele valamit pl winyot most legutoljára azt vettek

kikapcsolom a biosba hogy nincs winyó ujrainditom

milelött keresné a bootot nyomok egy power gombot a gép kikapcsol beszerelem a másik winyot elinditom a gépet belépek a biosba engedélyezem a winyot és már késsz is

ez azért jó mert volt hogy 10 percet kellett várnom

:(

de hogy miért igy reagálnak sajnos nemtudom megmondani én is csak találgatni tudok :)

bár egyet én sem értek ha Asus k8n s alaplapod van amibe AMD s proci megy akkort a kép amit beraktál miért van az rajta hogy intel procit ir ki ??

2009. aug. 24. 23:01
 15/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm,most már mindent értek!A te kérdésedre pedig az én válaszom ,hogy nem az én gépemnek van lefényképezve a képe,így volt a legkönnyebb csak kerestem a google-ban hasonló képet és megadtam a linket.
2009. aug. 27. 16:56
 16/19 anonim ***** válasza:
Főkábelt és hálókártyát cseréltünk, amikor a vinyó megadta magát. És mit írt ki? Hogy az IDE kábel hibás. Nem a vinyó. Aztán kiderrült, hogy ez hamis infó. Új vinyót nem akarta elfogadni. 8 éves gép volt, ki lett hajitva a fenébe.
2009. aug. 28. 14:21
 17/19 A kérdező kommentje:
Ez elmondva elég szomorú dolog ,végül is én erre azt tudom mondani hogy mindig tud a PC újat mutatni.Most úgy néz ki hogy az enyém jól működik,remélem így is marad egy jó darabig.Egy viszont biztos! Soha nem cserélek benne ki semmit ha nem muszáj,és a bios-át is egyenlőre default-on hagyom.
2009. aug. 28. 20:41
 18/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Hagyd, ameddig megy, megy. Előbb-utóbb úgyis venned kell másikat.
2009. aug. 29. 21:02
 19/19 A kérdező kommentje:
Ja, ja,ez mindenképp igaz...
2009. aug. 30. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!