PC szakik segítségét kérhetem BOOT ügyben?
Van egy olyan problémám, hogy kaptam egy gépet, amiben a következők vannak:
asrock conroe 945-dvi (bios p1.60) alaplap
intel celeron 2.66GHz (64bit supported) speed: 2666MHz
2db kingstone 1024MB/266MHz ddr2 ram
samsung hd320ld hdd
videókártyát nem tudom
Telepítettem a linux mint-et rá.
Minden jól is ment szokások szerint particionálás és a telepítés is. Újraindításkor nem boot-olt be, hanem azt írta ki, hogy nem lehetséges a rendszerindítás erről az eszközről.
Na, akkor próbáltam az XP-t.
Szokás szerint ez is jól indult.
Formáztam a vinyót, telepítőfájlok másolása újraindítás és ismét ugyanaz és újra cd-ről indul a telepítő elölről.
Win7 telepítő cd már kiírta, hogy " Nem lehetséges a rendszerindítás erről az eszközről"!!!
Na másik vinyó be és újra linux telepítés.
Probléma annyi, hogy a telepítés után már csak a rendszerindításkor odáig jutok, hogy felismeri az eszközt és itt megáll a jobb alsó sarokban: 0078 és ennyi.
Eredeti vinyót még kb 3-4szer tudtam indítani, de azóta az is csak itt akad meg.
Nincs sípolás és nincs cheking NVRam-OK!!!
Van egy harmadik hibás vinyóm is, arra simán írja a hdd error-t.
Jiszedtem minden eszközt és egyesével pakoltam vissza és mindegyiknél indult volna a gép, tehát ezeket kizártam.
Proci pasztázva, minden tisztítva és ellenőrizve. RAM-ok és a videókártya is. Kábeleket cseréltem!!!
Gyári samsung DOS vinyóellenőrzővel megnéztem, az hibát nem talált.
Most viszont még a DOS-ba sem tudok belépni, mert elakad az induláskor , amikor felismeri a hdd-t.
Ötlet???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!