Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől halt meg a BIOS és az...

Mitől halt meg a BIOS és az usb portok? (többi lent)

Figyelt kérdés

Testvérem állítása szerint egy játék lefagyott és újraindította a gépet. De az usb-s egér nem működött. Megnéztem a többi portot de azok se működnek. Be akartam lépni BIOSba, de nem hozza be. Ezt írja:

Entering SETUP...

Press F6 for Instant Flash

Press F11 for Boot menu

F11 re nem csinál semmit, F6ra azt írja hogy No BIOS file found.

Ha várok pár percet, csak akkor hozza be a BIOSt.

Valami ötlet hogy mit csináljak?

2012. dec. 8. 18:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Két ötletem is lenne:

-reseteld a bios-t. Elviekben kell lennie egy CMOS reset nevű jumpernek az alaplapon. Ha nincs, akkor a laposelemet kell kivenni fél percre.

-frissítsd a BIOS verzióját, ha pedig a legújabb van felrakva, akkor ugyanezt a flash-t rárakni mégegyszer. Elképzelhető, hogy megsérült a program.

De a fentieken kívűl az sem lehetetlen, hogy az alaplap most kezd meghalni.

2012. dec. 8. 18:37
 2/4 Komplikato ***** válasza:
Hát itt valaki Biost írt, vagy vírus vagy a tesó. Kell egy friss Bios file, mondjuk floppy nem túl biztos, esetleg boot CD-re raknám és akkor F11 ...
2012. dec. 8. 21:53
 3/4 A kérdező kommentje:
Áramtalanítás után visszadugtam a gépet és működött szerencsére. Remélem így is marad. Remélem nem kell karácsonyra egy alaplapra beruházni.... :)
2012. dec. 9. 12:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm megoldódott a probléma!:)
2012. dec. 10. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!