Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vga túlmelegedés?

Attila.86. kérdése:

Vga túlmelegedés?

Figyelt kérdés

Tanácsért fordulnék hozzátok

Kb 3 hete kezdődőt az egész probléma , először csak nagyon nagyon be akadt a gép

Aztán tetőződőt a gond , hirtelen kék halálokkal , csak úgy a semmiből

Majd a videók kezdtek el beakadni , úgy hogy kb 3-4 percre hirtelen meg állt a lejátszás

Ennél a pontnál azt hitem hogy a rendszer szórákakózik , mivel már alapból elégé a végét járta

Újra telepítettem , de a probléma nem szűnt meg

Nem szoktam nagyon játszani , de most ki jött egy új játék , gondoltam játszók vele egy kicsit , mert az első 2 részét is szeretem (FC3)

Odáig vittem el ,hogy megkapja a karakter a játékban megkapja a térképet

Nah itt a gép hirtelen leállt a gép

Azonnal vissza tudtam kapcsolni , itt már kapcsoltam hogy nem a rendszerrel van baj

Meg néztem a hőmérsékleteket , alapjáraton

Cpu 35-40 fok

Alaplap 35-40 fok

Merevlemez 20-25 fok

A következő értéknél le eset az állam

A vga hőmérséklete , és 85 fokon volt alap netezés közben

Ezt sikerült úgy le szorítani 53-55 fokra , hogy be raktam a gépbe a kiszerelt ventilátorokat

Régen egy tanács és a zaj miatt , kiszereltem őket

Mi szerint , egy jó szellőzés elég a gépnek

De most vissza raktam őket , 3 db 12 cm-tere és egy 8cm-teres ház hűtő ventilátor + vissza vetem a videó kártya óra és memória mhz-ét 625-500ra és 996ról 750 + manuálisan adtam a ventilátora 50%ot sebbegéset

Gondolom hogy a videó kártya melegszik túl , igaz ?

Ezek az értékelek mennyire veszélyesek ?

A Vga már kb kuka ?

Vagy egy új hűtő még meg mentheti ?

Mert talán csak a hűtés halt meg rajta , mivel az automatikus ventiláció sem kapcsol be , csak manuálison forog a ventilátora , automatán 0-van mindig

Így kb még kb meddig húzhatja a kártya ?

Míg végleg be döglik !

Ha tudtok adni bár milyen tanácsot , ötletet

Hogy mit lehet kezdeni ezzel a kártyával örömmel fogadom

Amúgy egy Gigabyte Ati Radeon 4850 512mb-os kártyáról van szó

Nem egy új darab , már 4 éves , de igáig nagyon jól működött

Előre is köszönők minden hozzászólást

2012. dec. 6. 16:03
 1/4 Topmad ***** válasza:

Szia!

Esetleg cseréled egy utángyártott cooler-re, vagy magad fabrikálsz egyet rá. Nagyon költeni már nem éri meg, mivel valóban nem egy mai csirke, és szerintem az FC3 kicsit nagy falat is neki. A 85 fok meg tényleg elég dúrva. 55 az simán jól, gondolom azóta nem is fagy a gép. Ha így van, akkor jól látod, a VGA a para.

Szóval ha nem akarsz most pénzt költeni, akkor valahogy irányíts oda még 1 ventit, esetleg hűtőpaszta csere és manuális 90% venti seb.

Sajnos valóban kiöregedni látszik szegény! :S

Üdv:

2012. dec. 6. 16:09
 2/4 lambo96 ***** válasza:

Javíts ki ha tévedek, de úgy látom olyan a ventije, mint a HD3850-nek is, van is egy felesleg ventim, csak nem tudom hasznát vennéd-e.

[link] Ilyen a kártyád?

[link] Ilyen a HD3850 ventije.

2012. dec. 6. 18:18
 3/4 lambo96 ***** válasza:
Most látom, hogy más a venti csatlakozója. Ez esetben nem tudom, hogy működne-e.
2012. dec. 6. 18:19
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönök minden kedves választ , bajt sikerült elodázni

Azzal , hogy manuális ventilációt adtam rá

Azóta minden , gond és probléma mentesen megy (max nem játszók)

Amíg bírja , addig bírja

Nem számít már komoly kártyának , ha beadja kulcsot , olcsón lehet venni már , ehhez hasonló teljesítményű videokártyát

2013. febr. 9. 02:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!