Milyenre cserélhetem ki az asztali számítógépemben tönkrement Seagate Barracuda 7200.7 80 Gbytes winchesteremet?
A lényeg, hogy a gépben ne kelljen mást cserélni. Ezért fontos lenne, hogy valamilyen szinten a paramétereiben kompatibilis legyen az új winchester a régivel. Mit ajánlanátok?
(Maga a számítógép egy 2004 novemberi beszerzésű konstrukció. Azaz már nem mai gyerek. Mivel a winyó megadta magát, és én meg nagyon amatőr vagyok hozzá, nem igen tudom, hogyan tudnám kinyerni a maradék összetevők paramétereit. Persze, ha szétbontogatom, akkor biztosan közelebb kerülök a megoldáshoz.)
típus és méret tulajdonképpen lényegtelen, amire figyelned kell a hdd csatlakozása. Olyat vegyél mint a régi volt.
egy ide-s csatlakozású merevlemezt kell bele venni
újonnan rohadt drága, használtan kéne nézegetni a hardveraprón, ára a 80 gigásnak 2 ezer körül van
Igen, IDE-s lesz. Köszönöm.
Akkor csak az a lényeg, hogy IDE-s legyen.
Megveszem, beteszem aztán...
Kell bármi ahhoz, hogy házilag munkára alkalmassá tegyem újra gépet?
Utolsónak:
Köszönöm a választ. Hát ilye(neke)t még nem csináltam. Van ennek bármilyen speciális eszközigénye? Meglehet ezt házilag csinálni, ha rákeresek a neten, hogy mit hogyan kell. Vagy nagyon elbarmolhatom a gépet, ha majd saját magam szeretném életre hívni az új winchestert?
Telepíteni kell egy windows-t rá, particionálni, és formázni szintén a telepítőlemezzel lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!